Coasta vestica a Greciei sau un oras chic din Franta? Plaje fabuloase unde regasesti intact spiritul caraibian sau un fermecator castel scotian? Sau poate traseele montane din inima Transilvaniei? Orice ai alege, toate sunt destinatii ideale pentru weekend-uri de neuitat.

Saint Patrick, Grenada 

Grenada (foto sus), tara insulara din sud-estul Marii Caraibilor, este un spatiu al relaxarii totale. Veti petrece timp in spiritul caraibian, pescuind, mergand pe drumuri de munte sau pe plaje fabuloase, inotand printre corali si epave. In nordul tarii, orasul Saint Patrick este un loc al extravagantelor culturale, artistice si culinare, cu o plaja aproape necunoscuta turistilor. Aici va puteti refugia in hotelul Petit Anse, pentru o escapada de un romantism extravagant. 

Sivota, Grecia 

Situata pe coasta vestica a Greciei, Sivota este o destinatie ideala pentru vacante cu dimineti lenese pe plaja si plimbari nocturne prin cochetul oras – un loc cu cladiri din piatra si vegetatie luxurianta. Fie ca alegeti sa stati in hotelul Agios Nikolaos, cu aspect sauvage, sau intr-un bungalou cu vedere la mare, la Diamond Spa Resort, aflat la 300 de metri de emblematica plaja Bella Vraka, veti putea face scufundari, canoe sau sa porniti intr-o aventura cu parapanta. 

Saint Paul de Vence, Franta 

Situat intre Cannes si Nisa, Saint Paul de Vence a fost o destinatie pe care candva au ales-o si Matisse, Modigliani sau Jacques Prevert. Cunoscuta pentru capelele sale si pentru atmosfera de un pitoresc tres chic, satul provensal ii atrage inca pe turisti cu boutique-urile lui de arta si de artizanat, cu degustari de vinuri, centre de echitatie si plimbari cu bicicleta, pe plaja. Pentru o experienta romantica, va puteti caza in hotelul Le Mas d’Artigny & Spa sau intr-o casa tipic provensala. 

Viscri, Romania 

La Viscri, in inima Transilvaniei, veti regasi povestile sasilor, gustul painii facute in casa, ateliere de creatie si de gastronomie, trasee montane bine gandite. Cei care ajung aici spun ca nu ar mai vrea sa plece de la Viscri 125, o pensiune confortabila, cu bucate delicioase si o nesfarsita gradina. Altii prefera sa se cazeze in case mici, de inchiriat, precum aceea cumparata de printul Charles si pusa la dispozitia turistilor. 

Glasgow, Scotia 

Fermecatorul oras scotian este ideal pentru o escapada destinata culturii si relaxarii. Atractia unei astfel de vacante este data de faptul ca veti putea sta intr-un castel in care veti regasi deopotriva sarmul traditional al Scotiei si confortul modern. Herbrooke Castle Hotel, construit in 1896 si devenit o cladire emblematica a locului, este situat in Pollokshields – cel mai cunoscut cartier rezidential al orasului, la cinci minute de centru, in apropierea muzeelor si galeriilor de arta. De la etajele inalte, indiferent de sezon, veti admira peisajele tipic scotiene si muntii si va veti intoarce cu amintiri de neuitat.