O tinara in virsta de 21 de ani a produs luni un accident grav in apropierea localitatii Popricani de linga Iasi. Politistii spun ca dupa iesirea dintr-o curba, soferita a pierdut controlul volanului si s-a izbit de un copac. Alte 2 accidente au avut loc duminica noaptea, fiind legate tot de curbe: dupa iesirea din curba luata cu viteza, soferii au pierdut directia si s-au rasturnat sau s-au izbit in gard.

Tinara de 21 de ani conducea un Renault Megane dinspre Iasi spre Popricani. “In afara localitatii Popricani nu a adaptat viteza la configuratia drumului si dupa o curba la stinga a derapat, a pierdut controlul asupra directiei si a parasit partea carosabila intrind in coliziune cu un copac de pe sensul opus”, spun reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie.

In urma impactului, soferita si pasagerul din dreapta s-au ales cu rani usoare, in schimb pasagera de pe bancheta din spate a fost ranita grav. Masina a fost distrusa in proportie de 80%.

Politistii au stabilit ca soferita nu consumase alcool inainte de a se urca la volan si purta centura de siguranta.

Duminica noaptea, alte 2 accidente dupa curbe

In jurul orei 3.00, a avut loc un accident grav si in zona localitatii Butea in care a fost implicat un Peugeot Partner, condus de un sofer de 35 de ani pe DE 583. “Din cauza neadaptarii vitezei de deplasare dupa o curba la dreapta deosebit de periculoasa, a pierdut controlul volanului dupa care s-a rasturnat iesind de pe carosabil“, spun politistii.

In urma acestui accident, pasagerul din dreapta spate a fost ranit usor, iar autoturismul a fost avariat in proportie de 40%. Soferul s-a ales cu  dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Tot duminica noaptea, pe drumul dintre Pascani spre Dolhasca, o soferita de 34 de ani, din judetul Neamt, a produs un accident rutier dupa ce a intrat cu viteza intr-o curba nesemnalizata. “Intr-o curba la dreapta nesemnalizata, datorita neadaptarii vitezei pe carosabil acoperit cu polei, a pierdut controlul volanului, a patruns pe contrasens, parasind partea carosabila, izbindu-se de un gard“, spun agentii de la Politia Rutiera.Doi pasageri din masina au fost raniti usor, iar autoturismul a fost avariat in proportie de 60%.