Sportul le-a adus românilor multe bucurii în ultimul deceniu. În acest articol le vei găsi pe cele mai importante înregistrate în ultimii 10 ani.

1. Semifinala României la Campionatul European de tineret din 2019 – Românii au început să creadă din nou în naționala de fotbal datorită parcursului de la Campionatul European de tineret de anul trecut. În faza grupelor, România a învins Croația și Anglia și a remizat cu Franța, câștigând astfel grupa. Apoi, în semifinale, România a condus Germania la pauză cu 2-1, însă a fost învinsă cu 4-2. Chiar și așa, parcursul rămâne remarcabil, ținând cont că echipa noastră a jucat curajos și ne-a arătat că se poate. România este calificată și la turneul final de tineret de anul următor, unde are din nou șanse să facă un rezultat bun.

2. Victoria Simonei Halep din finala de la Wimbledon 2019 cu Serena Williams – Simona Halep este o jucătoare de top, dar a mărturisit că niciodată nu își imagina că va putea să câștige turneul pe iarbă de la Wimbledon. Parcursul de la Wimbledon 2019 a fost însă fenomenal, iar sportiva noastră a pierdut un singur set. În plus, în finală a învins-o fără nicio problemă pe Serena Williams, căreia nu i-a dat nicio șansă, iar astfel și-a trecut în palmares al doilea Grand Slam din carieră. Wimbledon 2020 a fost anulat, dar Simona are șansa să își apere trofeul la ediția din 2021, la care este principala favorită, potrivit cotelor disponibile pe sport.netbet.ro. Simona are cota 8.00, la egalitate cu Bianca Andreescu și Ashleigh Barty, iar Serena Williams are cota 8.50. Cotele sunt preluate din oferta operatorului NetBet, primul licențiat din România după schimbarea legislației, care are și o vastă secțiune NetBet jocuri online, ruletă, blackjack, poker și loterii internaționale.

3. Victoria lui FCSB cu Ajax – Una dintre cele mai frumoase victorii românești din ultimul deceniu la nivel de club a fost obținută de FCSB în februarie 2013, în 16-imile din Europa League. Gruparea roș-albastră pierduse prima manșă cu 2-0, dar în retur a făcut un meci extraordinar, pe care l-a câștigat cu 4-2 după loviturile de departajare. În timpul regulamentar, scorul a fost 2-0 pentru FCSB. Latovlevici a deschis scorul după o fază superbă, în timp ce Vlad Chiricheș a trimis meciul în prelungiri, cu un șut magnific. La loviturile de departajare, tot Latovlevici a fost cel care a transformat penalty-ul decisiv.

4. Victoria Simonei Halep de la Roland Garros 2018 – Simona Halep a luptat intens pentru a reuși să câștige primul titlu de Grand Slam, iar acest lucru s-a întâmplat în 2018. Simona venea după trei finale pierdute, între care două la Roland Garros, astfel că presiunea era pe umerii săi. În finală, sportiva noastră a întâlnit-o pe americanca Sloane Stephens, care a început mai bine meciul și a câștigat primul set. Totuși, Simona a găsit puterea să revină și s-a impus în finala de la Roland Garros cu 3-6, 6-4, 6-1, iar apoi a primit laude din întreaga lume, iar victoria a fost prezentată pe toate posturile de știri.

5. Aurul olimpic de la Rio 2016 – La Jocurile Olimpice din Brazilia, România a plecat acasă cu o singură medalie de aur. Aceasta a fost obținută în premieră în proba de spadă pe echipe. Fetele care ne-au adus aurul sunt Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop și Loredana Dinu. Ele au învins în marea finală, pentru a doua oară în istorie, puternica formație a Chinei, care venea din postura de campioană olimpică și mondială. Scrima românească nu mai obținuse o medalie olimpică de 60 de ani, ceea ce face ca performanța să fie cu atât mai mare. La Jocurile Olimpice din 2016, România a obținut în total 5 medalii, având în palmares încă una de argint și alte trei de bronz. A fost însă cea mai slabă evoluție a României de la Jocurile Olimpice de la Helsinki 1952.