Nimeni nu este perfect si toata lumea este obligata sa comita greseli. Cu toate acestea, uneori, cel mai greu este sa recunosti acele greseli. Desigur, unele dintre ele sunt mai impactante si mai greu de iertat decat altele; cu toate acestea, indiferent de gravitate, trebuie sa invatam sa recunoastem greselile pe care le comitem cu umilinta. Daca faceti acest lucru este o lupta pentru dvs., luati in considerare urmarea acestor linii directoare simple pentru a atinge si in cele din urma sa stapaniti arta admiterii.

1. Admite-Ti Greseala

Primul si cel mai important pas este sa recunoasteti ca ati facut ceva gresit. Fara aceasta marturisire de sine, nu vei putea sa-ti recunosti sincer greselile fata de ceilalti. Retractati-va actiunile, determinati-va eroarea si acceptati ca ati facut o astfel de greseala . Nu suprima adevarul din mintea ta si nu face autoevaluari partinitoare. Fii suficient de curajos pentru a-ti rezista greselile.

Poate ca cea mai dificila parte cand iti faci scuze umile este sa iti imblanzesti mandria . Cu toate acestea, daca nu faceti acest lucru, atunci nu veti putea merge mai departe. Respira deci, recunoaste-ti greseala si empatizeaza cu persoana pe care ai gresit-o. Daca acest lucru nu functioneaza, atunci faceti-l din nou. Fa-o din nou si din nou pana cand iti supui mandria. Doar atunci cand reusesti sa-l imblanzesti poti sa faci urmatorii pasi spre admiterea autentica.

3. Recunoasteti Greseala Persoanei

Dupa ce te-ai impacat cu tine, trebuie sa recunosti sincer ca ai gresit fata de persoana / persoanele afectate. Cuvantul cheie aici este ,,sinceritate”. Este usor sa folositi o mana pentru a arata predarea in timp ce aveti celelalte degete incrucisate. Daca ii ranesti sentimentele lui John spunand remarci inculte despre greutatea sa, atunci intr-adevar cere-ti scuze si spune-i ca ceea ce ai facut este jignitor si gresit. Adica ceea ce recunosti; in caz contrar, il inseli nu numai pe John, ci si pe tine insuti.

4. Faceti-Va Scuzele Simple Si Directe

Uneori, atunci cand recunosc faptele gresite, oamenii spun prea multe, complicand astfel si chiar subminand mesajul simplu pe care intentioneaza sa il transmita. Nu bateti in jurul tufisului, evitati sa faceti calificari sau justificari si abtineti-va sa va abateti de la subiect. Recunoasteti cu umilinta eroarea dvs. in mod clar si direct. Oricat de ironic ar parea, uneori, a spune mai putin te poate ajuta sa recunosti mai mult.

5. Exprimati Cum Va Veti Descurca Mai Bine

O modalitate de a arata smerenie atunci cand admite o greseala este aratand dorinta ta de a face mai bine. De exemplu, daca ti-ai uitat si ti-ai incalcat promisiunea de a-ti duce prietena la cina, atunci in afara de a-ti admite greseala, arata-i ca vei fi mai bine data viitoare. Nu trebuie intotdeauna sa exprimati verbal aceasta dorinta, deoarece exista momente in care doar sa faceti mai bine este suficient sau chiar mai impactant decat sa-l spuneti. Asadar, data viitoare cand ii promiti ceva, fii la inaltimea sa sau chiar ii depasesti asteptarile! Nu numai ca va vedea cat de sincera si umila este admiterea ta, dar s-ar putea sa se indragosteasca si de tine mai mult! Este o dubla victorie pentru tine!

6. Alcatuieste-Te Pana La Persoana Pe Care Ai Gresit-O

Cand greselile noastre se dovedesc deosebit de daunatoare sau daunatoare pentru altul, admiterea cu umilinta a greselilor noastre poate sa nu fie suficienta. In astfel de cazuri, ar fi mai bine sa ne intarim cuvintele cu actiuni care arata cat de mult ne pare rau pentru ceea ce am facut. Ca atunci cand abuzam verbal si intimidam pe cineva, recunoasterea vinovatiei noastre si jurarea ca vom fi mai buni ar putea sa nu o reducem. La urma urmei, s-ar putea sa fi provocat cealalta persoana vanatai emotionale care ar necesita timp sa se vindece pe deplin, asa ca ii datoram sa faca mai mult pentru a ne arata umilinta si sinceritatea. Poate ca am putea depune eforturi pentru a-l face prietenul nostru sau sa il sustinem atunci cand vedem pe altcineva intimidandu-l. Dupa cum sa stabilit mai devreme, actiunile depasesc adesea cuvintele si, prin actiunile voastre, intentiile voastre ar avea un rezonant mai mare.