Pe langa aplicarea ingrijirii externe, este, de asemenea, esential sa ne imbunatatim alimentatia pentru a imbunatati starea unghiilor fragile si a le intari din interior.

Exista mai multi factori care ne pot influenta slabirea unghiilor. Dieta proasta, lipsa de nutrienti, infectiile degetelor, folosirea de produse iritante sau boli sunt printre cauzele frecvente.

Daca unghiile tale se sparg usor sau se descuameaza, stii ca ceva nu este in regula. Prezenta petelor albe sau a modificarilor de culoare si forma este, de asemenea, motiv de alerta.

Este important sa trecem in revista dieta zilnica si substantele chimice care vin in contact cu mainile noastre. Folosirea continua a lacului poate fi si daunatoare: sa nu uitam ca unghia trebuie sa se odihneasca din cand in cand.

Aceste remedii pentru unghii fragile vor ajuta la depasirea problemei:

Uleiurile, marii aliati

1. Ulei de cocos

Grasimea saturata din uleiul de cocos hidrateaza unghiile si tine la distanta infectiile. O putem aplica cald pe unghie si masa timp de cinci minute pentru a hidrata si imbunatati circulatia in zona; Se recomanda sa o faceti de doua sau trei ori pe zi.

  • O alta optiune este sa adaugati cateva picaturi de suc de lamaie la ¼ de cana de ulei de cocos cald.
  • Inainte de a merge la culcare, vom inmuia unghiile timp de 10 minute si le vom acoperi cu manusi peste noapte pentru ca amestecul sa isi faca efectul.

2. Ulei de vitamina E

Capsulele de vitamina E contin un ulei care, aplicat direct pe unghii, va produce rezultate in scurt timp.

  • Timp de doua saptamani trebuie sa masam unghia cu acest ulei, in fiecare zi, timp de cinci minute, pentru a hidrata si intari.
  • Acest lucru va imbunatati circulatia in zona.

3. Ulei de ricin

Continutul sau ridicat de vitamina E promoveaza intarirea si stralucirea unghiei.

  • Doar aplicati o picatura pe fiecare unghie si efectuati un masaj usor. Doar asta va face diferenta.

4. Alimente pentru a avea unghii mai puternice

Este important sa consumati alimente cu vitaminele A si B, care favorizeaza generarea de cheratinei. Morcovii, rosiile, capsunile, ardeii grasi si dovlecii vor promova rezistenta unghiilor. La fel va fi carnea, pestele, carnea de pasare, germeni de grau, leguminoase, nuci, cartofi, spanac si vinete.

5. Otet de mere

Otetul de mere ne ofera fier, calciu, vitamine, potasiu si magneziu. Are, de asemenea, acid acetic si acid malic, care ajuta la prevenirea infectiilor.

  • Inmuierea unghiilor intr-un amestec 50/50 de otet de mere si apa le va intari rapid.
  • Aceasta procedura poate fi efectuata o data pe zi timp de cinci minute. Cand scoatem unghiile, vom impinge usor cuticula inapoi si vom usca bine.

6. Castravete

Beta-carotenul si vitaminele B si C din castraveti sunt aliati ideali pentru intarirea unghiilor. Va fi suficient sa amesteci o jumatate de castravete intr-o cana de apa (250 ml) si sa-ti inmoaie unghiile cateva minute in amestec.

7. Ceapa

Substanta eliberata de ceapa este fungicida si bactericida. Pentru a-i obtine beneficiile si a proteja unghia de infectii si rupturi, putem pune degetele timp de cinci minute in interiorul taierilor facute anterior legumei.

8. Usturoi

Usturoiul este bogat in minerale precum calciu, sulf, zinc, cupru, potasiu, acid fosforic si vitaminele A, B si C. Toate proprietatile sale pot fi folosite pur si simplu asezand putin usturoi zdrobit pe o glazura transparenta.

9. Bere

Berea este un remediu excelent pentru unghiile casante. Amestecand o jumatate de cana din aceasta bautura (125 ml) cu un sfert de cana de ulei de masline (62 ml) si inca o cana de otet de mere va repara unghiile casante.

Sfaturi pentru a evita unghiile fragile

Pe langa aceste remedii, exista cateva sfaturi pentru a evita unghiile casante. Principalul lucru este sa le mentineti hidratate si sa le lustruiti inainte de a aplica o baza speciala pentru unghiile solzoase sau slabe. De asemenea, este important sa folositi emailuri de calitate.

De trei ori pe saptamana , trebuie aplicata suficienta crema hidratanta pe unghii si cuticule si masata cu miscari circulare. Acestea sunt apoi acoperite cu manusi de bumbac si lasate sa actioneze peste noapte.

Inlocuirea unghiilor casante cu unghii cu gel nu este o optiune buna. Este intotdeauna mai bine sa pastrati ceea ce este natural si este recomandat sa hraniti unghiile in timp ce cresc.

Aceste 8 remedii pentru unghiile fragile vor ajuta la mentinerea mainilor frumoase, atractive, care atrag atentia. Este doar o chestiune de a avea putin timp pentru a avea grija de acea parte importanta a corpului nostru.