Pentru a ascunde cicatricile si a le reduce aspectul, este indicat sa adoptam un tratament cuprinzator care sa ne ajute sa le tratam atat din interior, cat si din exterior.

Cauti o modalitate de a ascunde cicatricile? Acestea pot fi o mare problema pentru persoanele care le au in zone prea vizibile pe fata. Desi procesul de regenerare a pielii poate fi foarte lent, il putem accelera cu cateva remedii naturale.

In acest articol va impartasim cele mai bune sfaturi pentru a ascunde cicatricile cu ingrediente naturale si cateva tehnici surprinzatoare. In acest fel tenul tau va arata ca intotdeauna si iti vei putea continua viata cu normalitate totala.

Cum sa ascunzi cicatricile

1. Remedii naturale pentru cicatrici

  • Aloe vera: Gelul care este extras din frunzele de aloe vera este un ingredient esential in produsele cosmetice de casa pentru vindecarea si regenerarea pielii. Poate fi combinat cu orice ulei datorita texturii sale excelente.
  • Ulei de maces: Acest ulei este foarte popular printre femeile care cauta uleiuri naturale pentru a preveni vergeturile si ridurile in mod natural. Hraneste pielea in profunzime si ii confera o mare elasticitate.
  • Mierea: Mierea este unul dintre agentii de vindecare pe care toti ii avem la indemana si pe care il putem aplica imediat pe rana deschisa, deoarece este un antibiotic natural.
  • Propolis: Propolisul este, de asemenea, un antibiotic foarte eficient pentru vindecarea ranilor si accelerarea vindecarii acestora.
  • Ulei esential de lavanda:  Esenta extrasa din lavanda este vindecatoare, antiseptica si linistitoare. Este, prin urmare, ideal in tratamentul oricarei rani. In plus, il putem folosi nediluat sau combinat cu alte ingrediente.
  • Ulei de Hypericum: Acest ulei rosu caracteristic promoveaza circulatia si vindecarea ranilor foarte rapid si eficient. Este ideal pentru rani si vanatai.

2. Suplimente benefice

Pe langa efectuarea de tratamente topice pentru a ascunde cicatricile, putem lua si cateva suplimente care favorizeaza regenerarea tuturor tesuturilor pielii:

  • Vitamina A: Aceasta vitamina creste sinteza de colagen si elasticitatea pielii, ceea ce ajuta la eliminarea cicatricilor.
  • Vitamina C: regenereaza pielea si previne oxidarea acesteia. Este ideal pentru a combate daunele razelor ultraviolete.
  • Siliciu organic: Siliciul organic promoveaza producerea de colagen si acid hialuronic, care este esential pentru tratarea cicatricilor si, de asemenea, pentru o piele ferma, fara riduri.

Putem lua aceste suplimente pentru un sezon de cateva saptamani sau luni, in functie de procesul cicatricii. Totusi, daca crestem consumul de fructe si legume (sucuri, salate, smoothie-uri) vom obtine si acesti nutrienti in mod natural.

3. Machiaj

Machiajul este intotdeauna cea mai buna solutie instantanee pentru a ascunde cicatricile, mai ales daca acestea se afla in zone prea vizibile, cum ar fi fata. Unele cosmetice corective contin chiar si ingrediente care favorizeaza disparitia semnului.

Putem gasi pudre, geluri sau pensule care, cu putina practica, ne vor ajuta sa camuflem cicatricea pe tot parcursul zilei. Pe internet, in plus, gasim tutoriale pentru a-l realiza din ce in ce mai usor, deoarece cicatricea poate dura sa dispara.

4. Scrub-uri de casa

Exfoliantii indeparteaza celulele moarte ale pielii si incurajeaza regenerarea acestora, deci sunt un bun remediu pentru a accelera disparitia cicatricilor si a vergeturilor. In plus, ofera o textura mai uniforma pielii, astfel incat obtinem si o imbunatatire imediata.

Aceste scrub-uri sunt naturale si blande si functioneaza datorita continutului lor de enzime, deoarece nu vrem sa iritam pielea. Cu toate acestea, trebuie sa ne asiguram ca nu exista nicio rana, infectie sau orice alta problema a pielii. Putem alege una dintre urmatoarele:

  • Ananas.
  • Papaya.
  • Rosii.

Cum se prepara?

  • Pentru inceput, frecati ananas, papaya sau rosie pe zona cu cicatrice, care trebuie sa fie curata si uscata.
  • Se lasa apoi sa actioneze aproximativ 2 minute.
  • Apoi se spala si se usuca.
  • La final, aplicati o crema hidratanta sau ulei vegetal.

5. Foi de silicon

Foile de gel de silicon sunt folosite dupa interventii chirurgicale sau leziuni pentru a facilita vindecarea si vindecarea ranilor. Sunt eficiente pe cicatrici mari si mici, si dau rezultate bune si in cazuri de arsuri, cheloide si cicatrici hipertrofice.

Aceste foi, care sunt foarte usor de utilizat, contin siliciu, care este foarte benefic pentru productia de colagen. Rezultatul este o piele mai uniforma si un risc mai mic de modificari ale pigmentarii zonei afectate.

Cu toate aceste sfaturi, suplimente si remedii puteti ascunde cicatricile in timp ce grabiti recuperarea lor. Incercati-le!