Vineri, actrita de origine romana Maria Victoria Dragus a primit premiul Lola, echivalentul german al Oscarurilor, la categoria “cea mai buna actrita intr-un rol secundar” pentru prestatia sa din filmul “Das Weisse Band“.

Acesta distinctie i-a fost decernata actritei de catre Academia Germana de Film, in cadrul galei de decernare a premiilor Lola, care a avut loc la teatrul Friedrichstadtpalast din Berlin.

Din cele 13 nominalizari la premiile Academiei Germane de Film, pelicula “Das Weisse Band”, regizata de Michael Haneke in alb-negru, a castigat 10 premii Lola, inclusiv pentru “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor” si “cel mai bun actor in rol principal”, distinctie ce i-a revenit lui Burghart Klaussner.

Maria Victoria Dragus are 15 ani si este de origine romana, tatal ei fiind originar din localitatea Pechea din judetul Galati.

Filmul “Das Weisse Band” a castigat deja Palme d’Or la Cannes 2009, a fost desemnat cel mai bun film la gala premiilor Academiei Europene de Film si a fost nominalizat la Oscar anul acesta, la categoria “cel mai bun film intr-o limba straina”.

“Storm”, drama politica despre procesul unui criminal de razboi din fosta Yugoslavie, in care joaca si actrita romana Anamaria Marinca, a castigat trei premii Lola: Silver Lola, premiul pentru “cel mai bun montaj” si premiul pentru “cea mai buna coloana sonora”.

“Cea mai buna actrita in rol principal” a fost desemnata Sibel Kekili, pentru rolul din “When We Leave“, filmul de debut al regizoarei Feo Aladag, care a primit la randul ei distinctia Bronze Lola. “The Heart of Jenin“ a castigat premiul pentru “cel mai bun documentar”, iar pelicula “The Crocodiles” de Christian Ditter a fost desemnata “cel mai bun film pentru copii”.

Justus von Dohnnanyi a fost desemnat “cel mai bun actor in rol secundar” pentru evolutia din comedia “Men in the City”.

Prducatorul Bernd Eichinger a primit un premiu special pentru contributia deosebita adusa cinematografiei germane, printre peliculele produse de acesta numarandu-se “The Baader Meinhof Complex,” “Downfall” si “Perfume – The Story of a Murderer”.