Stilul clasic îmbină eleganța cu confortul, motiv pentru care ori de câte ori vei intra într-o astfel de casă, vei simți că ești bine primit. O locuință amenajată într-un astfel de stil nu se va demoda niciodată și nu va deveni monotonă pentru că are multe detalii sofisticate și discrete. 

Te provocăm să mergi în vizită la o persoană care locuiește într-o astfel de casă de mai multe ori – la a doua vizită vei observa detalii pe care nu le-ai văzut prima dată (și nu pentru că a fost renovată între timp). Acesta este și farmecul caselor amenajate într-un stil elegant, ai impresia mereu că ceva s-a schimbat, când de fapt tot ce faci este să observi alte detalii subtile. Dacă o astfel de casă te fascinează și vrei și tu să îți amenajezi locuința într-un stil clasic și elegant, iată ce elemente nu ar trebui să îți lipsească!

Culori calde și echilibru cromatic

De cele mai multe ori, nuanțele folosite în amenajarea unei case în stil elegant sunt deschise, calde. Finisajele albe sunt preferate, obiectele de mobilier în culoarea lor naturală și decorațiunile în nuanțe pastelate, care vin să completeze armonios acest tablou estetic. Această regulă se aplică inclusiv la aspectul exterior al locuinței, acolo unde cele mai folosite culori zugraveli exterioare sunt alb sau bej. Echilibrul cromatic este și el obligatoriu în locuințele elegante, motiv pentru care nu vei vedea contraste prea puternice sau folosirea unor culori intense.

Obiecte de mobilier din lemn masiv

O particularitate a locuințelor amenajate într-un stil elegant este mobilierul din lemn masiv. Astfel de opere de artă ar trebui să își găsească locul în orice casă, deci dacă ești în plin proces de amenajare apartament 2 camere, ar trebui deja să începi să te interesezi de locuri de unde poți cumpăra o canapea deosebită sau o măsuță de cafea cu detalii impresionante. 

Decorațiuni originale

Un alt element caracteristic al caselor elegante este reprezentat de decorațiunile originale, care au de obicei o istorie în spate. În majoritatea locuințelor de acest tip există cel puțin un obiect de decor care a fost moștenit din generație în generație. Așa că, poți întreba în familie dacă există vreo astfel de decorațiune care își poate găsi locul în locuința ta. Dacă nu, poți frecventa magazinele sau târgurile de antichități unde sigur vei găsi adevărate opere de artă, de la tablouri, la sfeșnice de lumânări, lampadare, rame de tablouri sau oglinzi bine întreținute.

Dacă urmezi sfaturile de mai sus, poți fi sigur că la finalul procesului de amenajare vei obține o locuință elegantă, exact așa cum ai visat.