Designul pentru exteriorul casei a inceput sa devina un domeniu din ce in ce mai dezvoltat si cautat de cei care isi doresc o gradina sau o terasa care sa devina un colt de rai.

Ideile designerilor de exterior devin mai indraznete si surprinzatoare, iar dorinta de transformare a unei gradini obisnuite intr-o oaza de liniste si verdeata devine motto-ul lor.

Pentru ca vremea de afara este atat de frumoasa si-ti permite sa petreci clipe de relaxare in aer liber, alege un mobilier de exterior format dintr-o masa si cateva scaune unde poti lua micul dejun, iti poti petrece o dupa amiaza relaxanta citind sau o seara memorabila cu prietenii.

Alege un mobilier care sa completeze tabloul gradinii  tale, fie din lemn, frumos lucrat sau, o alegere eleganta, fierul forjat. Accesorizeaza-ti scaunele cu perne moi si bucura-te de coltul tau de rai.

Pentru petreceri alaturi de familie si prieteni in propria ta gradina, alege un gratar. Variantele pentru care poti opta sunt multiple. Fie alegi sa ti-l zidesti de la zero dupa designul propriu, fie il poti achizitiona din magazinele specializate de bricolaj. Gratarul personal nu va fi niciodata o investitie proasta.

In functie de dimensinile gradinii tale, poti opta pentru o fantana arteziana. Apa are proprietati calmante si in combinatie cu verdeata din jur creaza acel feng shui de care fiecare are nevoie. De cele mai multe ori, fantana arteziana este vedeta gradinii, celelalte obiecte gravitand in jurul frumusetii ei. In functie de bugetul de care dispuneti, modelul poate fi unul simplist sau unul foarte complex cu elemente arhitecturale inedite sau care sa intruchipeze personaje de basme.

Pentru cei visatori propunem amplasarea unui hamac sau chiar a unui pat cu baldachin in care va puteti petrece serile alaturi de persoana iubita.

Pentru un adevarat colt de rai, dar si pentru cei care relaxarea nu are pret, design de exterior cu influente  asiatice este locul perfect pentru o experienta exotica si linistitoare. In primul rand trebuie sa existe cel putin un bonsai in curte, un iaz decorat cu plante verzi si exotice si textile viu colorate, care, cu siguranta, iti vor oferi o stare de bine.