Sunteti genul de cititor ”de cursa lunga” si cititi pe nerasuflate o carte, oricat ar fi de grea, si la propriu si la figurat, iar acum simtiti nevoia sa cititi ceva mai usor, un text care sa va readuca buna dispozitie.

Sau poate preferati lecturile mai lejere, care va fac sa va amuzati copios? In ambele cazuri, potrivit buybooks.ro, solutia vine tot de la carti. Exista suficiente carti care va vor aduce zambetul pe buze, iar in randurile urmatoare veti gasi cateva dintre ele, si conform specialistilor de la Buybooks, veti rade pe saturate.

„Douasprezece scaune”

Una dintre cele mai bune carti de acest gen, iar autorii, Ilf si Petrof reusesc in paginile acesteia o satira perfecta a societatii in care traim. Conform buybooks.ro, cartea are parte si de o aventura de neuitat, dar mai ales, exact ce va doreati mai mult, umor. Un nobil scapatat afla de la soacra sa ca bijuteriile extrem de valoroase ale familiei au fost ascunse intr-unul dintre cele 12 scaune ale sufrageriei. O imbogatire usoara, nu-i asa? De fapt, greul abia acum incepe, deoarece piesele de mobilier au fost confiscate si apoi vandute ”la bucata” in diferite colturi ale tarii. De aici, incepe aventura, dar si comicul cartii. ”In cautarea scaunului pierdut” s-ar putea caracteriza situatia, iar intamplarile de care are parte personajul principal in incercarea de a recupera bijuteriile familiei sunt unele pe atat de neprevazute, pe atat de comice. Oare va reusi sau nu? Puteti afla raspunsul doar citind volumul.

”Trei intr-o barca”

Desi cartea semnata de Jerome K. Jerome a aparut la final de secol XIX, multi oameni o citesc cu placere si in zilele noastre. Potrivit Buybooks, volumul este unul excelent atunci cand simtiti necoia sa va deconectati un pic, pentru ca umorul va va insoti la aproape fiecare pagina si nu veti regreta ca ati ales sa-i intovarasiti pe George si Harris in calatoria lor pe fluviul Tamisa.

„Comedia erorilor”

Chiar daca a fost scrisa de Marele Will acum cateva sute bune de ani in urma, Comedia erorilor este, si acum, una dintre cele cele mai bune carti care te vor face sa razi, pe saturate. De fapt, cam tot ce a scris William Shakespeare a avut succes, asa ca nu este de mirare ca si aceasta creatie se inscrie in lista sa de capodopere literare. Potrivit Buybooks, veti rade de la inceput si pana la sfarsit, si putine carti reusesc sa-i ofere acest lucru cititorului.

”Don Quixote”

Pentru ca tot suntem la capitolul clasici, nu putem sa nu amintim de creatia semnata de Miguel de Cervantes, si care l-a daruit lumii pe Cavalerul ei preferat, Don Quixote. Alaturi de scutierul sau credincios, Sancho Panza, de martoaga Rocinanta, acest ”brav” cavaler are parte de numeroase aventuri: salveaza printese, se lupta cu gigantii si multe altele asemanatoare. Si totul, potrivit Buybooks, in numele iubirii pentru Dulcineea sa. Din nou, o carte care va va readuce zambetul pe buze, inclusiv prin replicile lui Sancho Panza, a carui limba ascutita nu are cum sa stea linistita!

”Holy Cow”

Toata lumea il cunoaste pe David Duchovny ca fiind cel care a interpretat rolul agentului FBI Fox Mulder in serialul ”Dosarele X”. De data aceasta, David vine in fata publicului cu o carte care, dupa parerea celor de la Buybooks, va va aduce zambetul pe buze. Veti porni alaturi de vacuta Elsie in aventura vietii ei, pe care a pus-o la cale atunci cand a aflat ca urmeaza sa devina friptura. Porcul Shalom, dar si curcanul Tom ii sunt alaturi pentru ca si ei se simt oarecum amenintati de posibilitatea de a sfarsi in cuptor, si impreuna vor trece prin multe aventuri, presarate cu o multime de replici haioase, numai bune sa va scoata din vreo stare mai de melancolie.