Orgasmul poate fi obtinut in mai multe moduri si poate fi resimtit in mai multe zone. Iata care sunt tipurile de orgasm la femei.

Stimularea clitorisului

Clitorisul conține un pachet de terminații nervoase și este situat în partea din față a vulvei și sub capota clitoridiană (adică partea triunghiulară a organelor genitale feminine care se conectează la nivelul labiilor). Clitorisul, se va umfla, se va mări și va deveni mai sensibil pe măsură ce o persoană devine mai excitată sexual. Pentru a-ti imbunatati viata sexuala, vizioneaza pe ADULT66.NET cele mai bune filme pentru adulti. Stimularea clitorisului este probabil cea mai ușoară cale pentru majoritatea oamenilor de a experimenta un orgasm. Într-un studiu din 2017 realizat pe peste 1.000 de femei din SUA, aproximativ 7 din 10 persoane care au avut sex heterosexual au spus că au nevoie de stimulare clitoriană până la orgasm în timpul acelui sex sau că stimularea clitoriană a îmbunătățit orgasmele.

Tipul de stimulare clitoriană preferat a variat în rândul femeilor din studiu, deși multe femei au raportat că se bucură de stimulare clitoriană directă și de stimulare care implica realizarea cercurilor sau mișcarea „sus-jos”.

Acestea fiind spuse, a existat o mare diversitate de răspunsuri cu privire la modul și în ce moduri unei persoane i-a plăcut să i se stimuleze clitorisul, chiar și câteva persoane spunând că nu le place deloc contactul direct. Incearca Filme Porno Cu Amatori pentru a atinge cele mai intense orgasme.

Stimularea vaginala

Un orgasm stimulat vaginal este un orgasm care apare prin stimularea intenționată a vaginului. Deși clitorisul sau alte parți ale corpului pot fi atinse accidental în acest proces, pentru a avea un „orgasm vaginal” nu ar exista o stimulare intenționată a altor părți ale corpului.  In același studiu descris mai sus, mai puțin de 1 din 5 femei au raportat că pot avea orgasm prin stimulare vaginală fără stimulare clitoriană.

Capacitatea de a avea orgasm doar din sexul vaginal poate fi legată de punctul G, deși acest lucru este în dezbatere. Punctul G nu este bine înțeles. Punctul G poate avea propria sa structură, dar s-a susținut, de asemenea, că punctul G este de fapt un clitoris retras sau mărit sau este un set de terminații nervoase atașate de clitoris.

Se susține, de asemenea, că punctul G nu există deloc. Nu există dovezi care să sugereze că un orgasm numai prin penetrare este cumva superior celorlalte forme de orgasm; de fapt, stimularea clitoriană intenționată poate face orgasmul mai bun decât orgasmul numai cu penetrare.

Stimularea altor părți ale corpului

Exista mai puține cercetări asupra orgasmelor cauzate de stimularea părților corpului care nu sunt organele genitale. Deoarece multe dintre aceste studii sunt mici și nu sunt toate recente, este posibil ca numarul persoanelor care raportează aceste tipuri de orgasme să nu fie reprezentativ. Acestea fiind spuse, aceste studii sugerează că oamenii nu trebuie neapărat să-și stimuleze direct clitorisul sau vaginul pentru a experimenta un orgasm.

Unele studii au descoperit că oamenii pot experimenta orgasmul prin stimularea gurii, a sfarcurilor, a sânilor , a anusului și a pielii din jurul unei leziuni.  

Cercetările cu participanți care au leziuni severe la măduva spinării și cu participanți care au crize epileptice sugerează că există experiențe orgasmice care pot fi induse fără încorporarea directă a organelor genitale.

Orgasme în afara sexului

Stimularea organelor genitale și chiar orgasmul în sine nu sunt neapărat doar experiențe care se întâmplă în timpul sexului.

Orgasm indus de efort

Exercițiile fizice, în special antrenamentul cu greutăți, exercițiile cardio și abdominale, pot induce orgasmuri (uneori numite coregasme) și alte stimulări genitale pozitive. Acest lucru are sens biologic, deoarece atât exercițiul, cât și sexul pot stimula mușchii din jurul organelor genitale și pot duce la creșterea fluxului sanguin către zona corpului. Exercițiile fizice ne pot influența, de asemenea, starea de spirit prin intermediul endorfinelor și altor neurotransmițători, similar sexului și orgasmului.  

Orgasme în timpul somnului

Mulți oameni experimentează excitare sexuală sau orgasm în timpul somnului. Este greu de spus ce sau cum se întâmplă acest lucru. Deoarece raportarea din vise poate fi nesigură, este dificil de spus dacă toate excitațiile și orgasmele din timpul somnului sunt cauzate de vise sexuale.