Analizele MediaIQ pentru Internetics 10 ani, realizate intre 17 aprilie – 20 octombrie 2010, pe un esantion de 780 surse media, arata ca pe primul loc in topul celor mai mentionati oameni din online-ul romanesc se afla Marius Ghenea, PCFun, cu 166 de mentiuni, urmat de Dragos Stanca, F5X Media, cu 136 de aparitii, arata un comunicat remis StiriDeBine.ro.

MediaIQ a curprins in analiza variantele online ale cotidienelor nationale si locale de top, blog-uri, site-uri generaliste si specializate, variantele online a 16 televiziuni nationale si patru posturi de radio, iar clasamentul a fost realizat in functie de aparitii.

Topul MediaIQ a cuprins fondatori ai companiilor puternice de pe piata, antreprenori, manageri si bloggeri.

Pe locul trei este situat managerul magazinului online eMagRadu Apostolescu, care a avut 127 de aparitii, iar pe locul patru Orlando Nicioara, de la MediaPro Interactiv. Ultimul loc este ocupat de fondatorul Softpedia, Catalin Garmacea, care in ultimele sase luni nu a avut decat o mentiune in presa.

In ceea ce priveste domeniile in care sunt mentionate cel mai des numele oamenilor importanti din online-ul autohton, “Media” si “IT&C” se afla in fruntea topului, cu 436 articole publicate, respectiv 383 mentionari.

Cea mai activa publicatie a fost catalogata Daily Business, care a avut in intervalul analizat 171 de articole despre cei mai importanti oamenii si companiile lor, in timp ce Ziarul Financiar s-a situat pe locul doi, cu 135 articole, iar Financiarul pe ultimul loc, cu doar 48 de mentiuni.

Cel mai influent blogger din social media in perioada de sase luni a fost Vali Petcu (zoso.ro), in timp ce blogger-ul cel mai vizibil a fost Bobby Voicu. Sebastian Bargau (visurat.ro) a avut doar trei mentionari, fiind pe ultimul loc.