Romani exceptionali sunt cei care au trecut dincolo de bariere, de prejudecati, de limitele sistemelor in care suntem angrenati si care au reusit sa aduca sensuri noi vietii, sa arate ca idealurile pot fi tangibile, sa demonstreze ca fiecare are un scop in aceasta lume.

Romani exceptionali au ajuns in toate colturile lumii, de la Polul Nord pana in Antarctica, din Amazonia pana pe cele ma inalte varfuri ale lumii. Unii au ales sa ramana in tara, alegand sa nu fie doar „spectatori”, altii poarta cu mandrie numele de roman in cele mai cunoscute institutii din lume.

StiriDeBine lanseaza o noua serie de articole dedicata romanilor exceptionali, invitand la discutii inventatori, oameni de stiinta, antrepenori cu succes international, persoane cu realizari deosebite in domeniul voluntariatului si a muncii caritabile, tineri cu merite exceptionale, cutezatori, artisti si oameni care au obtinut distinctii deosebite si au atins recorduri mondiale.

Exemplul lor merita promovat intr-o lume in care valoarea pare sa devina din ce in mai fada. Acesti oameni au nevoie de sustinere pentru proiectele lor, si mai ales, de recunoasterea meritelor in tara lor.

Povestea Crinei Coco Popescu, micuta alpinista in varsta de 16 ani care a dus steagul Romaniei pe cele mai inalte varfuri ale lumii, va deschide seria de articole despre romani exceptionali. In prezent, Coco se pregateste pentru expeditia din Antarctica, dar mai are la dispozitie o luna de zile pentru a se putea inscrie oficial in competitie, lucru conditionat de plata cheltuielilor pentru calatorie. Visul de a ajunge cel mai sus este atat de aproape de a se indeplini. Veti afla, prin urmare, povestea realizarilor ei de pana acum si viziunea adolescentei asupra viitorului ei spre inaltimi.

Desi idealurile par prin natura lor de neatins, exista romani care au rasturnat aceasta ipoteza, demonstrand prin convingere, talent, munca si daruire ca indiferent de locul tau in lume, trebuie sa crezi adevarat in ceva. Nu secretele sau retetele miraculoase i-au adus pe acesti romani exceptionali pe cele mai inalte culmi, ci ideile lor si convingerea ca pot reusi. Cativa dintre acesti romani si-au expus convingerile la ultima editie TEDx care a avut loc saptamana trecuta la Bucuresti.

Va invitam, asadar, intr-o incursiune in lumea unor romani exceptionali, o lume mai buna, care ofera perspective inedite si exemple de urmat pentru generatia de tineri.