Exista o varietate de extensii, sau machete, care pot fi utilizate in citirea cartilor de tarot. Incercati una dintre acestea – sau incercati-le pe toate! – pentru a vedea care este metoda cea mai precisa pentru dumneavoastra. Asigurati-va ca invatati toate semnificatiile cartilor de tarot. In acest articol vor fi prezentate doar cele mai populare metode de aciti in cartile de tarot.

Daca nu ati citit niciodata in cartile de tarot incepeti cu o simpla dispunere cu trei carti si ulterior treceti la metode care implica mai multe carti. Pe masura ce va familiarizati cu cartile si semnificatiile acestora, va deveni mult mai usor sa incercati modele mai complicate. Tot pentru inceput veti descoperi cateva ghduri care va ajuta sa invatati, in acest sens, fiind vorba despre tarot online

Tarot online – citirea cu 3 carti

Daca doriti sa va perfectionati abilitatile de citire in cartile tarot sau trebuie sa faceti o citire in graba incercati sa folositi aceasta metoda simpla si de baza cu trei carti de tarot. Este cea mai simpla dintre metode si va permite sa faceti o citire de baza in doar trei pasi. Puteti utiliza aceasta metoda rapida pentru a face lecturi pentru prieteni si familie in timp ce va perfectionati abilitatile sau o puteti folosi pentru oricine care are nevoie de un raspuns in graba. Cele trei carti reprezinta trecutul, prezentul si viitorul.

Tarot online – Cele sapte carti Potcoava

Pe masura ce iti dezvolti abilitatile de citire a cartilor de tarot, s-ar putea sa descoperi ca preferi o anumita metoda de extindere a cartilor. Unul dintre cele mai populare extinderi utilizate in ziua de azi este Potcoava sau extinderea cu 7 carti. Desi foloseste sapte carti diferite, este de fapt o metoda destul de simpla. Fiecare carte este pozitionata intr-un mod care dezvaluie diferite aspecte prezentate de o anumita persoana.

In aceasta versiune a celor sapte carti potcoava, in ordine, cartile reprezinta trecutul, prezentul, influentele ascunse, persoana, atitudinile celorlalti, ce ar trebui sa faca subiectul sau persoana careia ii este adresata citirea tarotului intr-o anumita situatie si rezultatul probabil.

Tarot online – Pentagrama

Pentagrama este o stea cu cinci varfuri, sacra pentru multi pagani si Wiccani, iar in acest simbol magic veti gasi o serie de sensuri diferite. Gandeste-te la conceptul propriu al unei stele. Este o sursa de lumina, aprinsa in intuneric. Este ceva foarte departe fizic de noi. Steaua in sine este magica. In cadrul pentagramei, fiecare dintre cele cinci puncte are un sens. Acestea simbolizeaza cele patru elemente clasice – Pamantul, Aerul, Focul si Apa – precum si Spiritul, care este uneori denumit al cincilea element. Fiecare dintre aceste elemente este incorporat in simbolul cartilor de tarot.

Tarot online – metoda romaneasca

Extinderea cartilor in tarotul romanesc este simpla si totusi dezvaluie o cantitate surprinzatoare de informatii. Aceasta este o buna raspandire pe care sa o utilizati daca va doriti sa aveti doar o privire de ansamblu generala a unei situatii sau daca aveti mai multe probleme interconectate diferit pe care incercati sa le rezolvati. Aceasta este o raspandire destul de libera, care lasa mult spatiu pentru flexibilitate in interpretarile tale. Este o extindere a cartilor pe trei randuri, cu 21 de carti. Fiecare rand din extinderea romaneasca are cate 7 carti. 

Unii interpreteaza raspandirea romaneasca ca fiind pur si simplu trecut, prezent si viitor, folosind cartile impreuna in fiecare dintre cele trei randuri. Trecutul mai indepartat este indicat in Randul A; al doilea rand din sapte, randul B, indica probleme care se petrec in prezent. Randul de jos, randul C, foloseste inca sapte carti pentru a indica ce este posibil sa aiba loc in viata persoanei, daca toate activitatile sunt desfasurate in aceeasi ordine ca pana in momentul citirii in tarot.