Accident grav duminica dupa-amiaza, pe drumul european 583, intre localitatile Baltati si Razboieni. Soferul unui Renault a intrat intr-o depasire periculoasa si s-a izbit de un alt Renault Clio care se indrepta spre Tirgu Frumos. 6 persoane au fost ranite, iar una dintre masini s-a dat peste cap de de doua ori. O tanara de 34 ani, aflata in stare grava la Urgente, este insarcinata.

“In jurul orei 15.30, a avut loc un accident rutier in apropierea localitatii Razboieni. Un autoturism marca Renault 21, care se deplasa dinspre Iasi, a intrat pe contrasens din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic. Astfel, din cauza soselei umede si a neadaptarii vitezei, autoturismul a intrat in coliziune cu o masina Renault Clio, care circula regulamentar din sens opus. Pentru eliberarea victimelor dintre fiarele contorsionate a intervenit un echipaj de descarcerare. Sase persoane au fost implicate in accident, trei intr-un autoturism si trei in celalalt. Patru au suferit diverse rani, dar una este in stare grava si a fost transportata de urgenta la spital”, a spus Madalin Taranu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

La fata locului a ajuns un echipaj SMURD si de descarcerare. Cel mai grav ranit este o tinara de 34 de ani care a fost gasita de medici si pompieri prinsa intre fiarele masinilor. “Femeia de 34 de ani, insarcinata si politraumatizata, a gasita incarcerata in urma impactului. S-a intervenit coroborat, medicii de la SMURD si echipajul de descarcerare, pentru salvarea acestei paciente. Victima avea fracturi multiple, contuzie toraco-abdominala. I s-a facut rau si sotului sau si a avut nevoie de interventie medicala cind a vazut cit de greu este de descarcerat sotia sa”, a declarat dr. Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi.

Tinara insarcinata a fost transportata la Spitalul de Urgente. “Pacienta, in stare grava, va ramane internata la ATI-Traumatologie necesitand masuri de terapie intensiva si monitorizare permanenta. Prognosticul este rezervat datorita severitatii leziunilor si coexistenta sarcinii”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful UPU.

Alte trei persoane, ranite in acelasi accident, au fost aduse la Spitalul de Urgenta. Cei trei, printre care si un minor de 12 ani, sint intr-o stare mai buna, potrivit medicilor.