In timp ce impactul negativ asupra economiei pandemiei de coronavirus este evident pentru toti, poate exista un impact pozitiv asupra societatii, care poate persista dupa ce virusul a fost suprimat. Revoltele majore ale lumii in trecut, cum ar fi cel de-al doilea razboi mondial, au adus societati laolalta pentru a combate un inamic comun.

Timpul in familie, natura care revine, cunoasterea vecinilor si evitarea deplasarilor zilnice – acestea sunt doar cateva dintre modalitatile in care viata a milioane de noi s-a imbunatatit in ultimele cateva saptamani.

Schimbarile climatice incetinesc (putin).

Punerea in coma a economiei mondiale a redus drastic consumul de combustibili fosili , reducand astfel acumularea de dioxid de carbon atmosferic, metan si alte gaze cu efect de sera si incetinind rata incalzirii globale. Cerul este vizibil mai clar , iar aceste prognoze profund ingrijoratoare despre incalzirea viitoare vor trebui probabil revizuite in directii putin mai optimiste. Descoperirea faptului ca putem face o multime de munca utila pe Zoom si alte platforme de videoconferinta va diminua probabil calatoriile de afaceri in viitor, reducand astfel traficul cu jet comercial chiar si dupa ce incepe recuperarea. Lipsa carnii care rezulta din inchiderea abatoarelor poate incuraja unele persoane sa treaca la diete mai putin carnivore, ceea ce ar imbunatati sanatatea publica si ar reduceemisiile de metan ale tuturor acestor vaci .

Lucrul de la domiciliu inseamna mai putine emisii de carbon

Acum, mai mult ca oricand companiile isi dau seama ca afacerea lor poate ramane pe linia de plutire, permitandu-le angajatilor sa lucreze de acasa pentru a mentine pe toata lumea in siguranta si sanatosi. Un plus major pentru munca de acasa este ca este bun pentru mediu! Scaderea emisiilor de carbon numai de la naveta zilnica imbunatateste semnificativ calitatea aerului. Potrivit The Climate Group , munca de acasa are potentialul de a reduce peste 300 MILIOANE de tone de emisii de carbon pe an. Ca sa nu mai vorbim de toate celelalte beneficii extraordinare, cum ar fi echilibrul dintre viata profesionala si viata personala si scaderea congestiei traficului.

Bucuria timpului suplimentar in familie

Psihologul dr. Amanda Gummer spune ca izolarea in timpul pandemiei a oferit familiilor mai mult timp impreuna. „Niciodata, in istoria moderna, atat de multi parinti nu au petrecut atat de mult timp intr-un singur loc cu copiii lor.„Desi acest lucru nu este intotdeauna un lucru bun, pentru unele familii, blocarea coronavirusului a oferit o oportunitate unica de a va reconecta, de a crea amintiri si de a evalua prioritatile.

„Noii bebelusi si copiii mici ai caror parinti lucreaza acum de acasa sau au fost lasati la dispozitie, vor beneficia enorm de mult daca vor avea amandoi parintii disponibili in atatea luni ale anilor lor de formare.

„Placerile simple din viata sunt redescoperite si ele – o plimbare in familie a devenit un moment pretios al zilei de care toata lumea asteapta cu nerabdare, lucru pe care multe familii s-ar putea sa nu se fi bucurat niciodata inainte.

„Familiile redescopera jocuri de societate, fac puzzle-uri impreuna si fac videoclipuri distractive TikTok.

„Acestea sunt toate lucrurile care nu s-ar fi intamplat in agitatia obisnuita a vietii pre-blocare”.

Calitatea aerului s-a imbunatatit

S-a raportat ca calitatea aerului s-a imbunatatit enorm atat in ​​Italia, cat si in China, de cand locuitorii au ramas acasa din cauza focarului. Potrivit Ministerului Ecologiei si Mediului din China , „numarul mediu de„ zile de aer de buna calitate ”a crescut cu 21,5% in februarie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut”. Emisiile de carbon sunt, de asemenea, semnificativ scazute in China. In perioada 3 februarie – 1 martie au inregistrat o scadere de 25%. Deoarece China este cel mai mare poluator din lume, aceasta este o veste buna pentru noi toti, deoarece ar putea masura pana la aproximativ 200 de milioane de tone.