Covorul este una dintre cele mai accesibile modalitati de transforma orice camera. Cu toate acestea, nu exista nicio indoiala ca este in continuare un mod accesibil de a transforma aspectul camerei. 

In cele ce urmeaza vor fi prezentate cateva sfaturi despre cum ar trebui alese cele mai interesante modele de covoare.

Covoare din diferite fibre

Pentru multi, nylonul este prima fibra de covor care vine in minte atunci cand pleaca la cumparaturi. Nylonul are o istorie lunga si se dovedeste a fi foarte rezistent si este cea mai populara fibra sintetica folosita in covoare. Cu toate acestea, nailonul este si cel mai scump dintre fibrele de covor sintetice.

Luati in considerare alegerea unei fibre mai putin costisitoare pentru covor. Poliesterul este o optiune excelenta la pret mediu. A fost in jur de mult timp utilizat si, datorita inovatiilor, este mai durabil decat a fost pana acum. Poliesterul este rezistent la pete si vine intr-o gama larga de stiluri si culori. Un mare plus al poliesterului este ca puteti alege culori mult mai vibrante decat in cazul covoarelor naturale, datorita modului in care fibra intra in contact cu colorantii.

Covoare durabile

Orice stil de covor poate fi mai mult sau mai putin rezistente. Se regasesc covoare rezistente si la preturi accesibile, secretul durabilitatii constand in  tipul de cusatura al fibrelor.

Covoare si nuante la moda

Cand vine vorba de covoare, griul flint este noul bej. Un covor din nylon gri ofera o senzatie moale pentru picioare, iar estetic vorbind face parte din design-ul modern. Comparativ cu alte tipuri de materiale de covoare, cum ar fi lana sau poliesterul, nylonul este preferat deoarece se curata usor. 

Covoare ecologice

Cresterea cererilor pentru materiale si dispozitive ecologice este in crestere. De aceea, multi proprietari de case care prefera ceva din materiale naturale instaleaza covoare sisal. Tesut din fibre vegetale extrase dintr-o suculenta planta numita Agave sisalana, acest tip de covor este o alegere ecologica de top, deoarece este durabil si biodegradabil. Modelele sunt acoperite cu o substanta ignifuga si rezistenta la pete. Aceste covoare sunt o alegere excelenta pentru zonele cu trafic ridicat. Covorul Sisal are, de obicei, o textura interesanta de impletitura.  

Covoare mocheta

Covorul de tip mocheta este un excelent absorbant de sunet ceea ce il face ideal pentru dormitoare. Covoarele de tip mocheta sunt ideale pentru spatiile cu trafic intens, sunt preferate in majoritatea companiilor si pentru camerele de copii. Sunt usor de curatat si unele modele izoleaza foarte bine fonic pardoselile.

Covoare tesute rustice

Covoarele tesute au fost mult timp in tendintele design-ului interior. Originare din Turcia, Africa de Nord si Balcani si cunoscute pentru istoria lor bogata si culorile surprinzatoare fabricate din plante si alte produse naturale, aceste  covoare tesute sunt indraznete, frumoase si atemporale. Sunt ideale in casele amenajate in stil rustic sau alaturi de un mobilier din lemn masiv. In timp ce ne plac aceste covoare din dormitoare si spatii de locuit, aceasta tendinta este o oportunitate excelenta de a salva covorul uzat al bunicii.

Covoare Shaggy 

Covoare pufoase se potrivesc design-ului modern si sunt confortabile. Aceste modele de covoare se regasec intr-o varietate de nuante si forme. In living, aceste covoare delimiteaza perfect masutele de cafea, in timp ce in bucatarie definesc spatiul de servit masa. 

O modalitate optima de a alege forma acestor covoare este de a va orienta spre forma mesei. Spre exemplu, daca masa este rotunda, un covor Shaggy rotund, pufos este ideal. daca va doriti sa acoperiti mai mult din pardoseala, aceste covoare se regasesc si in dimensiuni mai mari, in functie de preferinte. 

Nuantele preferate pentru stilul modern sunt gri, rosu, negru sau alb. Daca aveti animale de companie este cel mai indicat sa amplasati aceste covoare unde nu au acces animalele. De asemenea trebuie sa verificati instructiunile de curatare ale acestor covoare, pentru a nu le deteriora aspectul initial.