TU ai invatat sa bei la scoala? Aaa, poate ai avut noroc si a fost la gradinita? Nu, nici acolo nu ai invat sa bei? Macar la cresa?

NU. Deja se poate observa o problema: cum invatam sa bem? Daca nu facem asta la scoala … unde putem sa invatam? Si ma refer aici mai mult la partea ligvistica a bauturii:- Beat crita – adica nu e de ajuns ca era beat; se mai adauga un cuvant de intarire;- Atat de beat ca a venit pe 7 carari. Nu suna a skill si antrenament … sa vii pe 7 carari;- Beat … ca nu mai stiam de mine …Acum poate pentru voi pare ciudata sau normal da mie imi suna: cineva face antrenament aici.

Deci unde ai invat sa bei?Era sarbatoare cand am sesizat unde dar mai ales cat de profesionist e toata treaba cu bautura.Baut profesionist: stiu cat, cum, unde, de ce, cu cine, pentru ce – suna ciudat legat de bautura? Nu, e doar o pregatire pe masura, cu rezultate evidente, ce lasa buzunarele goale.

Nu am sesizat foarte bine … “da o sa bem”, asta inainte, dar am observat a 2-a zi rezultatul. Eram la o masa vreo 10 oameni … care de pe unde, cu meserii si interese cam diferite, legati doar de ideea la un moment dat am fost prieteni. Si prin faptul ca erau bautori profesionisti – cum era sa uit!Acum ca si dinamica de grup stateam sa ma gandesc ce ar putea sa prinda ca toti sa se simta bine. Stiu, idealuri, si drept urmare am inceput sa ascult ce se zicea.

Practic se explica de la unu la altul ce se intamplase aseara. De ce e nevoie de 10 oameni ca sa povestesti ce s-a intamplat in 2 ore aseara?Da de ce e evident ca cineva a baut bine?

Deci toti bausera cu o seara inainte – sunt si unii care nu stiu raspunsul corect! Dau drumu la dialog. Chit ca nu e exact, sunt convins, ca cine stie recunoaste, si pentru restu luati aminte cum devii bautor profesionist:- Mama inca ma mai doare capu!- Deci asta aseara … cisterna era. Ma mir ca mai traiesti. Bine ai cam mers in 4 labe putin prin club- Ce ma ??!! Eu???Toata lumea aproba maretia printr-un ras – adica ai gresit da ne-ai amuzat. Te iertam!- Frate si ce buna era aia. Te-ai dus tu repede sa vorbesti cu ea.O mutra surpinsa dinspre cel care vorbise cu, in ideea … ba eu nu merg la femei in mod normal. Deci sa notez beau – agat – bazat!- Da … erau bune ca nu mai imi aduc aminte nimic. Dana, Andreea nici nu mai stiu cum o chema.- Noroc cu asta ca avea tava cu shot-uri a venit si le-a dat ceva sa le inmoaie.Reactie la cel cu tava: daca imi permit frate!- Da eu nu inteleg tu cum nu bei ( adresat mie ). Esti prea serios. Acum stiu si eu ca nu prea e normal sa beau ca sa pot sa agat da…- Daca asa merge pentru tine … lasa … e bine!

Discutia merge in tema asta cu cat de bazat, adevarat, cool, guru si invatati de la mine ca toti sunteti prosti, care se traduce in: am probleme, sunt stresat, nu am incredere, nu imi pasa de mine sau de ceilalti, inca mai am nevoie de multa educatie, si nici curaj, pana cand:- Da ce facem in seara asta?- Ba de cand am zis! E sarbatoare ne imbatam! Fi atent cum. Inatai mergem la mine o luam incet ca e noapte lunga. Am o sticla de vin, mai luam una de la magazin. Dupa asta mancam ceva, mai stam putin pe acasa si dupa iesim in oras. Avem deja masa, 2 sticle de wisky pe masa. Asa de inceput. Si bagam tare!- Deci, nu stiu, da eu iau shot-uri kamikaze!- Bagam si de alea. Important e sa ne imbatam!- Clar ne facem … !- Daca mai e timp si chef schimbam locul. Mai bem ceva si acolo si dupa mergem acasa.

Ce e asta? E exact cum inveti sa bei profesionist!!!In buniness exista niste concepte gen: organizare, target, obiective intermediare, strategie, cum, unde cu cine. Legate bine, conceptele duc la succes!

Credeti ca planul de sus a dat gres? Adica va asteptati ca urmatoarea zi la adunarea colectiva de rememorare a evenimentelor, ca singur e imposibil sa reconstitui s-a auzit:- Da ficatul meu chiar s-a simtit bine cu apa plata- Da si capu meu e in regula.- Da tare odihnitor a fost aseara.??????

Asta arata ca nu esti un bautor profesionist. Adica esti un nimeni! Esti praf si ar fi bine sa faci ceva.Tot eu sa te invat. Ca sa nu pici ca prostu si sa adormi pe canapea dupa ce ai mirosit primul pahar cu wisky de acu incolo pana la urmatoarea sarbatoarea cand iar dam concurs, bei cel putin o bere inainte de culcare.- Pe cat punem pariu ca dupa 2 ani de asa ceva bei ca o cisterna??? Iti garantez, sa moara mama, ca acolo ajungi!!! Asta pregatitor pentru master: esti adevarat cand bei si te pisi in acelasi timp! Asta este eficienta maxima!!!