Cand esti in preajma cuiva defectele persoanei pot parea mai semnificative. Cu toate acestea, oamenii au personalitati definite care nu se pot schimba, chiar daca ceva te enerveaza. Cand iubesti un sot, partener sau membru al familiei, este important sa-l iubesti asa cum este si sa nu te astepti sa se schimbe. Uneori acest lucru poate fi dificil. Este nevoie sa gasesti cel mai bun din persoana pe care o iubesti, sa ii accepti defectele si sa faci fata propriilor nesigurante.

Daca nu stii cum sa iubesti pe cineva fara sa-l schimbi, citeste mai jos

Fa o lista de argumente pro si contra

A-ti face timp sa te gandesti la toate calitatile pozitive ale unei persoane te poate ajuta sa-ti amintesti ce-ti place la el. In acelasi timp, observarea a ceea ce te frustreaza la o persoana poate ajuta la punerea lucrurilor in perspectiva. Fa o lista cu toate lucrurile pe care le iubesti la aceasta persoana si toate lucrurile care te enerveaza. Examineaza lista si acorda o atentie speciala, naturei sale amabile, simtul umorului sau interesele pe care le impartasesti cu el. De asemenea ii poti aprecia si fidelitatea care este una dintre cele mai importante lucruri intr-o relatie. Sunt multi barbati care sunt casatoriti si cauta sex Ilfov pe site-urile de escorte sau matrimoniale. Astfel apreciaza fidelitatea partenerului si spune-i asta. Chiar daca aveti probleme si va certati, apreciaza faptul ca partenerul nu te ignora si nu acceseaza site-ul de intalniri online cum ar fi MatureSex, ca sa gaseasca pe altcineva.

Complimenteaza persoana

Oamenii sunt fiinte extrem de complicate, care pot fi vazute din unghiuri diferite. Orice ai alege sa cauti la o persoana, probabil ca vei gasi. Evita sa cauti trasaturi negative si cauta in schimb trasaturi bune la el. Intareste acele trasaturi in comportamentul sau (si in mintea ta) complimentandu-l des. De exemplu, i-ai putea complimenta inteligenta.

Concentreaza-te pe sentimentele pozitive

Din nou, calitatile pe care te concentrezi determina sentimentele tale pentru acea persoana. La orice persoana, exista lucruri care te vor face sa te simti bine si lucruri care te vor face sa te simti rau. Daca vrei sa-l iubesti, fii atenta la lucrurile care te fac sa te simti bine cand esti cu el. De exemplu, ar trebui sa te concentrezi asupra modului cum mereu este atent cu tine in loc de modul in care nu isi pastreaza dormitorul curat.

Traiti momente fericite impreuna

Orice fel de relatie iubitoare are nevoie de intarire. Iti poti intari dragostea pentru el creand amintiri fericite. Faceti lucruri pe care amandoi va bucurati sa le faceti si petrece timp reflectand asupra lor. Daca aveti o multime de interese separate, faceti pe rand ceea ce ar dori celalalt. De exemplu, daca va bucurati amandoi de filme, puteti alege pe rand un film la teatru sau pentru o seara de film acasa.

Evita sa-l coplesesti

Opusul complimentelor unei persoane este sacaiala. Cand gasesti mici detalii despre o persoana si le folosesti pentru a-ti dezvalui propriile frustrari sau nesigurante, aceasta submineaza relatia. Daca trebuie sa vorbesti cu el despre ceva ce face (sau nu), ar trebui sa ai o conversatie clara si calma despre asta. Spune-i ce te astepti sa faca si lasa-l sa o faca. De exemplu, in loc sa-l invinuiesti pentru ca nu spala vasele, ai putea spune doar ceva de genul ,,As putea folosi cu adevarat ajutor cu vasele cand ai timp

Nu-l judeca pentru actiunile sale

Chiar daca iubesti pe cineva, ar trebui sa-ti dai seama ca nu vei fi intotdeauna de acord cu tot ceea ce face. Daca ceva ce face te deranjeaza, poti vorbi cu el despre asta, dar evita sa-l transformi intr-o eticheta generala. Prin faptul ca nu il vei eticheta, il vei vedea ca pe o persoana intreaga si nu doar ca suma greselilor sale. De exemplu, daca uita sa faca mancare (chiar daca i-ai reamintit), retine ca si el are multe lucruri. Desi este corect sa te astepti la ajutor, nu ar trebui sa-l judeci ca e lenes sau desconsiderat atunci cand nu face ceva.