O vacanta ar trebui sa fie o pauza distractiva si relaxanta din viata de zi cu zi. Cu toate acestea, o vacanta prost planificata poate ajunge sa fie o durere de cap majora. Fiti gata sa va bucurati de timpul liber planificandu-va din timp calatoriile, cazarea si activitatile. A-ti oferi suficient timp pentru a-ti planifica poate fi o modalitate distractiva de a-ti construi emotia pentru vacanta ta.

Faceti o lista cu primele 5 locuri in care doriti sa calatoriti

Daca sunt alti oameni care calatoresc cu tine, cereti-i sa faca acelasi lucru.

Decideti de ce doriti sa calatoriti. Daca stii de ce vrei sa pleci de acasa, alegerea unei destinatii va fi mai usoara. Determinarea obiectivului dvs. este sa va relaxati si sa va relaxati, sa aveti noi aventuri, sa vedeti obiective faimoase sau antice sau sa le oferiti copiilor amintiri pe tot parcursul vietii, va determina ce destinatie ar trebui sa alegeti.

Discutati despre posibilele destinatii cu colegii vostri

In loc sa faceti din asta o corvoada, sa fie o activitate distractiva. Pe parcursul a cateva zile, saptamani sau alte durate pe care le doriti (de exemplu, 1-3 luni), petreceti ceva timp vorbind despre fiecare loc si de ce ar face o destinatie buna.

Luati in considerare toti cei care vor calatori cu dvs

Daca calatoriti cu copii, cu cineva in varsta sau cu cineva cu dizabilitati, va recomandam sa luati in considerare destinatia accesibila.

Costurile destinatiei cercetarii

Desi este posibil sa va luati mai mult timp dupa alegerea unei destinatii pentru a gasi oferte excelente in ceea ce priveste aranjamentele de calatorie si hoteluri, efectuarea unei cautari rapide online a costurilor aproximative de calatorie catre fiecare destinatie va poate ajuta sa va restrangeti alegerile in functie de buget.

Retineti cheltuielile de calatorie, sedere, mancare si joaca in timp ce va dezvoltati estimarile.

Alegeti o destinatie

In mod ideal, toti cei care calatoresc vor fi de acord asupra aceluiasi loc. Daca exista dezacord, gasiti o modalitate de a face compromisuri.

Luati in considerare selectarea pe rand a locurilor de vacanta. Daca decideti sa mergeti cu prima dvs. alegere in acest an, lasati un alt partener de calatorie sa aleaga urmatoarea destinatie de vacanta.

Gasiti un mediu fericit. Daca prima alegere a tuturor pentru o destinatie este foarte diferita, gasiti una pe care toata lumea si-ar dori-o, chiar daca aceasta nu se afla in partea de sus a listei lor.

Alegeti o destinatie dintr-o palarie. Daca nu exista niciun compromis la orizont, lasa soarta sa aleaga pentru tine. Notati toate destinatiile si puneti-le intr-un borcan sau o palarie. Apoi, puneti pe cineva (in mod ideal, un tert impartial) sa scoata un nume. Acolo vei merge!

Alegeti cand calatoriti

In functie de sezon, o destinatie care este in mod normal prea calda sau rece pentru a o lua in considerare ar putea avea un climat mai placut intr-o perioada diferita a anului. Acest lucru s-ar putea reflecta si intr-un cost mai mic, daca decideti sa calatoriti in afara sezonului.

Gasiti un site de rezervare pentru zbor (si hotel) daca intentionati sa zburati

Amintiti-va ca rezervarea unui zbor si a unui hotel impreuna va poate economisi bani daca site-ul ofera oferte speciale sau reduceri.

Aceste site-uri web compara adesea preturile zborurilor de la diferite site-uri web, toate intr-un singur loc.

Luati in considerare optiunile alternative de transport

In timp ce zborul este cel mai rapid mod de a parcurge distante lungi, alte optiuni precum luarea unui tren sau autobuz sau chiar inchirierea unui vehicul de agrement pot fi mai putin costisitoare si mai ecologice.De asemenea, pot fi mai distractive, mai ales daca calatoriti cu copii.

Luati in considerare toate nevoile de transport

Ajunge la destinatie este un singur aspect de transport. Dupa ce ati ajuns in zona, va trebui sa va dati seama cum sa ajungeti de la aeroport, gara sau autogara la hotel. De asemenea, este posibil sa aveti planuri de a calatori local in timp ce sunteti in vacanta.

Sunati la concierge la hotelul in care stati si intrebati daca hotelul ofera un serviciu de transfer gratuit sau cu taxa redusa la si de la aeroport. In caz contrar, cereti sfaturi cu privire la transportul local la sol.

Inchiriati un vehicul daca va trebui sa va deplasati mult dupa ce ati ajuns la destinatie. Daca veti face o multime de vizita in zone extinse, o masina de inchiriat va fi o optiune mai buna decat serviciile de taxi. Asigurati-va ca cunoasteti politicile si taxele de parcare ale hotelului dvs.

Daca nu intentionati sa parasiti destinatia odata ce ajungeti (de exemplu, daca stati intr-o statiune all-inclusive), este posibil sa nu aveti nevoie de o masina de inchiriat. Luati in considerare un taxi sau un serviciu de transfer de la aeroport.

Daca mergeti intr-o zona urbana, cautati online optiunile de transport public ale orasului. Zonele cu metrou, tren sau sisteme de autobuz ofera adesea abonamente zilnice sau saptamanale, care sunt mult mai ieftine decat taxele de inchiriere auto.

Efectuati intretinerea programata a masinii dvs

Daca intentionati sa conduceti la locul de vacanta, asigurati-va ca masina dvs. este actualizata in ceea ce priveste intretinerea de baza.

Asigurati-va ca toate functiile esentiale sunt in stare buna de functionare: verificati lamele stergatoarelor, farurile si stopurile, placutele de frana, furtunurile si curelele.

Gasiti un site de rezervare pentru hotel (si zbor)

Acest lucru va poate ajuta sa comparati preturile hotelului, evaluarile si facilitatile.

Enumerati ceea ce este important pentru dvs. intr-un hotel

Luati in considerare optiuni precum micul dejun gratuit, WiFi gratuit, facilitati in camera, cum ar fi mini-frigider, cuptor cu microunde si televizor, precum si optiuni precum o vedere buna sau apropierea liniilor de transport public.

Aflati cat timp veti petrece in hotel

Pentru vacante foarte active, o camera de hotel este adesea putin mai mult decat un loc unde veti dormi noaptea, iar un cost mai mic va va lasa mai multi bani pe care sa-i cheltuiti pentru activitati sau mese. Daca intentionati o vacanta mai relaxata, va recomandam un loc confortabil pentru a va relaxa in lux.