Epilarea poate fi o mică corvoadă atunci când luăm în considerare pregătirea, timpul și grija care sunt implicate în proces. Insa, epilatoarele ne pot fi de un foarte mare ajutor. Sunt convenabile, nu consumă atât de mult timp pe cât cred oamenii și, cu cât sunt folosite mai mult, multe femei constată că părul lor devine mai subțire și mai puțin.

Ce este epilarea

Epilarea înseamnă folosirea unui epilator pentru a îndepărta părul de la rădăcină, mai degrabă decât tăierea părului cu o lamă. Epilarea lasă pielea netedă și durează între 3 și 6 săptămâni. Cele mai inovatoare epilatoare le gasesti pe https://filebox.ro/epilatoare.

La ce să te aștepți

Finete

Este puțin probabil să aveți picioare complet netede atunci când începeți să vă epilați. Asta nu înseamnă că o faci greșit sau că epilatorul nu funcționează. Părul crește în cicluri diferite și, după epilare, pot apărea fire de păr care încă nu au ajuns la suprafață. Dacă apar fire de păr după epilare, epilați zona la 2-3 zile după, astfel încât să puteți încerca să sincronizați ciclurile de creștere a părului. Dacă sunteți noua în epilare, vă recomandăm să utilizați epilatorul la fiecare 1-3 săptămâni pentru primele câteva ori pentru a se potrivi cu ciclurile de creștere a părului. Unele femei consideră că părul crește mai fin si în unele cazuri, nu crește deloc.

Pragul durerii

Nu se poate nega că epilatoarele pot fi dureroase la primele câteva ori când sunt folosite. Părul este îndepărtat de la rădăcină și, în esență, îndepărtezi mai multe fire de păr simultan. Încearcă să te epilezi după o baie fierbinte când foliculii de păr s-au deschis și pielea este mai moale. Nu uitați să vă exfoliați des. Prin exfoliere, veți ajuta la prevenirea firelor de par incarnate. Acest lucru vă va împiedica să treceți peste aceleași zone de mai multe ori pentru a epila firele de păr ratate. Durerea se ușurează odată cu utilizarea și multe femei preferă epilarea în detrimentul bărbieritului sau epilarea cu ceară a zonelor mai sensibile, cum ar fi linia bikinilor sau axile.

Eficiență și eficacitate

Epilatoarele au devenit mai populare decât oricând și asta datorită eficienței lor. Deoarece discurile rotative și cele cu pensete prind mai multe fire de păr simultan, este nevoie de mai puțin timp pentru a te epila, iar rezultatele durează mult mai mult. Pe adfree.ro gasesti o lista cu cele mai bune epilatoare de pe piata la momentul actual. Inspira-te de acolo pentru a face o alegere excelenta.

Umed sau uscat

Epilatoarele sunt folosite mai ales pe pielea uscată și asta sporește eficiența acestora. Nu trebuie neapărat să petreceți timp cu pregătirea necesară atunci când utilizați un aparat de ras electric sau un aparat de ras cu cartuș. Cu toate acestea, există game de aparate de epilat foarte bune. de la Braun, Panasonic și Remington care pot fi folosite la duș sau sub apă. Apa caldă și umiditatea înmoaie pielea și deschide foliculii de păr. Asta înseamnă că pielea ta va fi mai puțin sensibilă și epilarea va fi mai puțin dureroasă. Apa tinde să lipească părul de piele și asta înseamnă că este mai puțin probabil să prindeți părul în plăcile epilatorului.