În mod normal, foștii soți sunt total inofensivi. Cel mai bun sfat pentru a avea de-a face cu un fost soț este să încercați să vă controlați gelozia. Nouăzeci și cinci la sută dintre persoanele divorțate sunt fericite că au trecut la noi parteneri. Deci, nu ar trebui să presupui că va exista o problemă – deși este total firesc să te simți puțin neliniștit în legătură cu întreaga situație, cel puțin la început. 

Amintiți-vă: Amândoi aveți un trecut

În primul rând, este crucial să ne amintim că fiecare are propriul sau trecut – există încă oameni și parteneri semnificativi de la începutul vieții voastre. Există relații care pot fi la fel de semnificative și transformatoare care nu au implicat niciodată un inel sau jurăminte. Dacă te simți panicat sau gelos, poți vorbi cu partenerul tău despre această problemă – nu într-un mod acuzator, doar împărtășind faptul că te lupți cu tot felul de sentimente. Iesi, cunoaste cat mai multi oameni cu personalitati diferite pentru a putea alege corect. Incearca top matrimoniale sau alte platforme de dating. Cu cat vei cunoaste mai multe persoane, cu atat iti va fi mai usor sa accepti oamenii cu trecutul lor cu tot.

Fii realist cu privire la rolul lor în viața ta

Când aveți de-a face cu un fost, încercați să vă uitați la cât de mult va avea efect asupra vieții tale. Pentru mulți oameni, acest lucru nu ii va afecta deloc. Dar, în unele cazuri, acestea pot fi o parte mai prezentă a vieții tale – și dacă sunt copii implicați, este și mai important să depui eforturi pentru a menține lucrurile cât mai sănătoase și pozitive posibil. Cu cat relatia este mai amiabila si mai prietenoasa, cu atat veti fi mai fericiti cu totii. Nu cautati probleme si amenintari acolo unde nu exista. Dacă sunt copii implicați, amintiți-vă că acestia sunt foarte vulnerabili – și puneți bunăstarea lor pe primul loc.

Dacă este necesar, urmati calea cea grea

Ocazional, este posibil ca fostul partener să fie cu adevărat problematic. Este o situație foarte dificilă, dar trebuie să faceți tot posibilul pentru a urma calea cea grea decat sa ii acceptati fostului sot jignirile si alte lucruri urate. În nefericitul caz în care fostul este într-adevăr dificil și are o problemă, sfatul nostru este să încercați tot posibilul pastrati cat mai mult distanta. Dacă simți că ai probleme cu a face față fostului partener sau dacă simți că îți afectează relația, atunci poate că vrei să cauți ajutor. Gaseste un terapeut bun care sa tea jute sa treci peste un astfel de moment. O abordare profesională a situației poate fi extrem de utila. S-ar putea să proiectați de fapt alte nesiguranțe despre relație pe fost.

În ambele cazuri, întâlnirea cu un profesionist vă poate ajuta să faceți față

Pentru majoritatea oamenilor, relația cu un fost soț va fi (destul de) ușor de gestionat, in timp ce pentru altii poate fi extrem de dificil. Încercați să nu regândiți relația, păstrați lucrurile în perspectivă și, dacă sunt copii la mijloc, puneți-i pe primul loc. Partenerul tău s-a despărțit de tine dintr-un motiv – la fel ca și tine – așa că este timpul să privești spre viitor.