Huawei, cel mai important furnizor global de tehnologie a informatiei si dispozitive inteligente, celebreaza anul acesta 18 ani de activitate in Romania. Din 2003, compania a dezvoltat parteneriate solide cu operatori telecom, aducand tehnologia de ultima ora mai aproape de romani si investind 1 miliard de euro in economia romaneasca. In acelasi timp, Huawei a contribuit la dezvoltarea educatiei de tip universitar prin programe globale pentru studenti pasionati de IT&C, precum ICT Academy si Seeds for the Future.

“Ne dorim sa le multumim pe aceasta cale tuturor partenerilor si clientilor nostri pentru colaborarea puternica si durabila din ultimii 18 ani. Bazandu-ne pe valori si interese comune, suntem dornici sa continuam aceste parteneriate si pe viitor pentru a contribui la extinderea arhitecturii digitale a tarii si pentru a fi parte din progresul Romaniei. Industria TIC este un sector strategic pentru orice tara, deoarece noile tehnologii alimenteaza redresarea economica si dezvoltarea industriilor verticale. Avem un angajament pe termen lung in Romania si suntem aici pentru a sprijini dezvoltarea acesteia, oferind tehnologie companiilor si oamenilor”, a declarat George Zhang, CEO Huawei Romania.

In cele aproape doua decenii de activitate, Huawei a creat 2.300 de locuri de munca in sediul si in centrele sale de servicii din Romania. Indirect, a generat peste 4.100 de joburi in reteaua proprie, care numara peste 120 de furnizori. Conform studiului Randstad din 2019, Huawei este angajatorul nr. 1 din IT&C, datorita mediului de lucru bazat pe performanta si a salariilor competitive oferite.

“Angajamentul nostru fata de Romania si Europa este de neclintit si intentionam sa ne sustinem in continuare clientii, partenerii si comunitatile in care activam, sa contribuim la atingerea obiectivelor prin tehnologia noastra de ultima generatie si investitii constante in inovatie. Am parcurs un drum lung in 18 ani si suntem incantati de viitorul nostru aici”, a spus Radoslaw Kedzia, VP CEE & Nordic Region, Huawei.

Din 2003, compania a dezvoltat parteneriate puternice cu operatorii de telecomunicatii si cu furnizorii locali. Datorita accesului la tehnologie de top, Romania se regaseste in prezent in top 3 la nivel mondial in ceea ce priveste viteza internetului si beneficiile unuia dintre cele mai mici costuri din UE pentru serviciile de telecomunicatii.

Mai mult, pe perioada pandemiei, echipamentele Huawei au sustinut traficul de date care a crescut exponential, ajutand astfel romanii sa lucreze si sa invete in siguranta de acasa.

Pe langa tehnologia sa, Huawei a adus noi programe educationale in Romania, pentru dezvoltarea studentilor pasionati de tehnologie. Prin programul ICT Academy la TUI Iasi, a facilitat pregatirea profesorilor si studentilor, punandu-le la dispozitie echipamente de ultima ora. De asemenea, Huawei a oferit studentilor cursuri despre tehnologie la sediul Huawei din China, prin programul Seeds for the Future si acces la competitii internationale.

Huawei este una dintre cele mai inovatoare companii din lume, iar tehnologiile sale conecteaza familii, prieteni, parteneri de afaceri, medici si pacienti, elevi si invatatori, pe scurt, oameni de pretutindeni.