Ca regulă generală, copiii nu trebuie să ia multivitamine, spun experții. Evident ca este nevoie si de o alimentatie corecta, insa multivitaminele nu ar trebui sa lipseasca sub nici o forma. De aceea, parintii ar trebui sa se asigure ca le ofera celor mici o mare varietate de alimente care sa cuprinda toate acele vitamine si multiminerale de care organismul are nevoie pentru o crestere sanatoasa.

Vitamine pentru creșterea copiilor

Copiii trebuie să obțină vitamine și minerale din alimente în fiecare zi, deoarece corpurile lor sunt în creștere. Diverse articole pentru copii te vor invata ce este bine sa adaugi si ce nu in alimentatia celui mic. În special, următoarele vitamine sunt deosebit de importante pentru susținerea cresterii si dezvoltarii sanatoase si armonioase a copiilor:

• Vitamina A. Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi care susține vederea sănătoasă, creșterea normală și repararea țesuturilor. Se găsește într-o varietate de legume și fructe, ficat și produse lactate.

• Vitamina B. Vitaminele B îndeplinesc multe funcții în organism, inclusiv ajutând la dezvoltarea celulelor roșii din sânge și sprijinirea unui metabolism sănătos. Aceste vitamine pot fi găsite în carne, pește, păsări de curte, ouă și alimente îmbogățite, cum ar fi boabe și cereale.

• Vitamina C. Vitamina C ajuta la un sistem imunitar sănătos și o piele curata. Totodata, ajuta la dezvoltarea sanatoasa a muschilor. Se găsește într-o mare varietate de fructe și legume, inclusiv fructe citrice, broccoli, spanac și roșii.

• Vitamina D. Vitamina D este o vitamină foarte importantă pentru copii, deoarece ajută organismul să construiască și să mențină dinți și oase puternice. Multe produse lactate sunt fortificate cu ea. Vitamina D ajută, de asemenea, organismul să absoarbă calciul din dietă. Vitamina D se absoarbe si atunci cand stai la soare, insa pe timpul anotimpului rece este intotdeauna nevoie de suplimente.

• Calciu. Calciul este un alt mineral foarte important pentru copii, deoarece îi ajută să dezvolte oase și dinți puternici. Copiii care nu cresc suficient pentru ca nu au destul de mult calciu in organism, pot dezvolta rahitism, o tulburare de creștere în oase. Calciul poate fi găsit în produsele lactate, legumele cu frunze întunecate, tofu și sucuri fortificate. Intra si pe argesmedia.ro si afla mai multe despre suplimentele de calciu.

• Fier. Fierul este un nutrient important pentru copii, deoarece ajută la creștere și la producția de celule sanguine. Fierul poate fi găsit în fasole, pește, curcan, carne de vită și cereale fortificate.

Selectarea câtorva alimente din fiecare grup de alimente de bază vă poate ajuta copilul să-și îndeplinească nevoile lor nutriționale în fiecare zi. Ca si parinte, trebuie sa te asiguri ca ii oferi copilului o alimentatie sanatoasa si echilibrata. De evitat sunt dulciurile si mancarurile grase sau pregatite in mult ulei. Totodata, alimentele de tip fast-food trebuie evitate pe cat de mult posibil. Astfel, copilul va creste si se va dezvolta sanatos si armonios, cu un sistem imunitar foarte puternic. Si, un sistem imunitar bun inseamna ca nu va fi predispus bolilor si racelilor pe timpul iernii. Mai multe despre vitaminele la copii afli de pe qbebe.ro