Acest tip de dieta este cunoscuta ca o dieta de capriciu, ca orice lucru nou are fani si sceptici, dar este o chestie ce tine de mentalitate. Dieta aceasta se bazeaza pe o teorie simpla prin care corpul nostru sa ia mai putine calorii decat arde. Dieta recomanda mancare care este greu de digerat, pentru ca organismul nostru sa arda calorii incercand sa digere mancarea.

Stim ca fiecare tip de mancare are calorii in ea, si mai stim ca si mancarea de dieta ne face sa luam in greutate daca mancam prea mult. Asa ca aceasta dieta ne permite diverse mancaruri si legume cum ar fi: asparagus, salata verde, broccoli, varza verde, morcovi, conopida, mere, afine, pepene galben, și afine. In conformitate cu aceasta dieta se poate manca , “orice cantitate pana la satietate, numai din acele produse alimentare.”

Alimentele care au calorii negative obliga corpul sa foloseasca mai multa energie pentru digestie, asa ca poti arde mai multa energie doar mancand. Aici intra dieta caloriilor negative in joc provocand controverse. O parte din oameni refuza sa creada! Oricum, eu o cred, pentru ca atunci cand mananci mancaruri bogate in fibre sau substanta dureaza mai mult pentru organism sa le digere si corpul trebuie sa foloseasca mai multa energie/calorii pentru a le digera. Pentru a fi pregatit pentru dieta aceasta poti incepe prin a renunta la carne sau alte alimente grase, mancaruri cu multe calorii. Este o idee buna sa faci o detoxifiere. Pe aceasta cale poti incepe fresh si o sa ai disciplina in stomac. Verifica resursele de dedesubt pentru detalii in privinta detoxifierii corpului.

Alimente cu enzime:

Alimentele de enzime care ajuta la descompunerea proteinelor și zaharurilor, care permit corpului sa foloseasca substanțele nutritive mai eficient. Alimentele cu activitate ridicata in enzime, conform Womens-Sanatate-Questions.com, sunt ananas, papaya, grapefruit, pepene verde și sparanghel.

Fructe care contin calorii negative:

Cum ar fi mere, pepene galben, grapefruit, pepenele galben, portocale, ananas, afine, zmeura, afine, mango, piersici, zmeura, capșuni, pepene verde și mandarine.

Legume care contin calorii negative:

Cum ar fi broccoli, varza, morcovi, conopida, sfecla, usturoi, fasole verde, ceapa, spanac, dovlecei, napi si ardei chili. Salata care se presupune ca arde mai multe calorii decat telina, castraveti, salata verde, macris, papadie, ridichi si andive.

Bauturi care ard caloriile:

Bauturi care conțin cafeina sau EGCG, un produs chimic care afecteaza metabolismul, poate ajuta la arderea caloriilor, potrivit FitFaq.com. Acestea includ cafea, ceai negru, ceai verde si yerba.