“Daca vom plati salariile si pensiile, sa fim fericiți!”

Porumbelul i-a scapat din gura ieri, la Reșița, lui Sorin Frunzaverde: fost vicepreședinte PDL, dezertat la PNL, unde e tot vicepreședinte.

Deci un mafiot greu, care e la putere de vreo 14 ani! Si care știe cu ce se mananca realitatea romaneasca: spre deosebire de seful lui, Crin Antonescu (care se mai trezește din cand in cand din somn si mai intreaba, daca inca n-a fost ales președinte). Si omul chiar a insistat:

Nu stim daca vom putea plati urmatoarea transa de rambursare a imprumutului de la FMI.

Fara banii FMI, nici o șansa!

In luna ianuarie, FMI a anunțat oficial Romania ca a inchis robinetul cu bani. Asta i-a șocat pe mulți, care erau absolut siguri ca banii or sa curga la infinit. Cretinii chiar aveau si niște “explicații”:

“Nu se poate, domne, sa ne lase occidentalii sa ne prabușim, ca au nevoie da noi, sa le cumparam marfurile. Noi suntem ditamai piața da desfacere!“. Pai ce afacere e aia, idioților, cand cumperi marfa dintr-un magazin, tot cu banii patronului? Adica vrei sa-ti dea, de fapt, marfa pe gratis, ba chiar ai tupeul sa zici ca tot tu ii faci lui o favoare? “Nu ne lasa americanii din brațe, ca fara noi moare scutul antiracheta de la Constanta!” Alta imbecilitate. In primul rand, americanii n-au nevoie de permisiunea voastra ca sa-si puna scutul antiracheta unde vrea mușchii lor: in caz ca nu știți, Romania NU iși mai poate controla teritoriul național. In al doilea rand, Bulgaria e chiar peste garla: si cum v-au luat turiștii, așa or sa va ia si scutul. Si or sa va lase cu curu-n balta. Intr-o balta romaneasca, tricolora, desigur.

Adevarul e mult mai simplu: Romania a dat faliment inca din 2009. De atunci platește pensiile si salariile bugetarilor, cu banii FMI-ului si ai bancilor private.

Acum FMI-ul a zis STOP, iar bancile private sunt in faliment. Si așteapta sa fie ele salvate de stat, nici vorba sa mai dea bani statului.

Faliment = haos, revolte, sange.

Romania trebuie sa dea inapoi FMI-ului, 13 miliarde de euro, in 2013 si 2014. Si n-are un sfanț!

In ianuarie, dupa palma FMI, Victor Ponta a cerut un ragaz (time out) de 2 luni, ca sa le arate ca face reforma care n-a fost facuta in 4 ani. Bineințeles, n-a facut nimic! S-a imprumutat in disperare, pe unde a putut, dar mult sub nevoile bugetului de stat (si mult sub foamea de spagi a USL-ului).

Miercuri, FMI a anunțat oficial ca mai pasuiește Romania cu inca 3 luni. Ce se va intampla in astea 3 luni? Ce s-a intamplat si in celelalte doua: adica nimic.

NU va cobori din cer nici un Isus Cristos, cu teancuri de bani, sa va salveze. Produsele romanești NU vor deveni brusc competitive si cerute la export. Investitorii NU se vor inghesui brusc, sa va bage voua taxe in buzunar.

Romania este terminata. Si 3 luni, si 6 luni, si un an intreg de pasuire, tot aia e!

Pentru ca spaima cea mare a politrucilor nu este neplata catre FMI. Ca FMI-ul nu-i omoara. Romanii, in schimb, da!

O sa fiți linșați in piața: cu toții! Toate partidele!

Spaima cea mare a comuniștilor este neplata pensiilor, salariilor si ajutoarelor sociale. Ca de banii aia depind 12 milioane de cerșetori, obișnuiți cu pomana statului. Adica fix votanții voștri!

Iar daca le spui de maine sa se descurce singuri, ești mort! Si tu, Ponta, si tu, Antonescu, si tu, Frunzaverde, si tu, Basescu: ca furia populației nu tine cont de partide. Știți cum se zice in tara? “Toți e hoți, maica, putrezi-le-ar oasele in iad!”. Asta simte poporul roman despre voi, șobolanilor.

Asta va așteapta!