Toata lumea isi doreste un ten irezistibil, fara imperfectiuni, catifelat si pregatit pentru toate provocarile pe care le intampina, iar acest lucru poate fi realizat foarte usor cu ajutorul unei rutine corespunzatoare pentru ten, dar si a produselor care amelioreaza toate impuritatile pielii. Exfolierea este un pas adesea uitat din rutina saptamanala de infrumusetare, insa trebuie retinut ca aceasta este, de fapt, un pas important pentru un ten perfect!

Afla cum alegi cel mai bun exfoliant de la Sephora pentru tenul tau si care sunt cele 5 reguli de urmat pentru un ten lipsit de imperfectiuni!

Ce reprezinta exfolierea tenului?

Exfolierea tenului ajuta la indepartarea celulelor moarte de pe nivelul superior al epidermei. In cazul in care tenul nu este curatat corect si frecvent, aceste celule moarte pot declansa numeroase imperfectiuni si leziuni vizibile, precum punctele negre, cosurile, acneea, roseata, aparitia hiperpigmentarii etc. Tine minte ca exista doua tipuri de exfoliere: 

  • Exfolierea mecanica – se realizeaza cu ajutorul buretilor si periilor speciale, alaturi de produsele recomandate pentru nevoile tenului tau.
  • Exfolierea chimica – se realizeaza cu ajutorul acizilor: AHA, BHA, PHA si LHA. Toti acesti acizi enumerati ofera o curatare de profunzime tenului, insa trebuie sa tii cont de nevoile pe care le ai, dar si de frecventa de utilizare.

5 reguli de urmat pentru exfolierea corecta a tenului

Curata tenul

Exfolierea se face intotdeauna pe pielea curata, fara urme de machiaj, praf, poluare, fum sau impuritatile din timpul noptii. Un ten care nu este curatat corespunzator inainte de aplicarea exfoliantului poate bloca excesul de sebum si murdaria in pori, iar rezultatele nu vor fi cele dorite!

Alege exfoliantul facial potrivit

Pentru fiecare tip de ten exista o gama extinsa de produse din care poti alege, astfel incat produsul sa actioneze eficient si sa-ti ofere rezultatele pe care le meriti! Tine cont de nevoile tenului tau inainte de a investi intr-un exfoliant de calitate.

Pentru tenul gras alege masca exfolianta Resurfacing Pell Mask de la Sephora Collection ce imbunatateste calitatea si textura pielii, actionand direct asupra aspectului porilor si a celorlalte imperfectiuni. Tenul uscat, pe de alta parte, are nevoie de hidratare intensa, asa ca alege Superberry Dream Cleansing Balm de la Youth to the People, fiind un balsam exfoliant pentru curatare, care ingrijeste si hraneste intens tenul.

Aplica exfoliantul pe pielea umezita

Pentru a beneficia de toate avantajele pe care ti le ofera exfoliantul potrivit pentru tenul tau, este indicat ca pielea sa fie umezita. Apa ajuta la lubrifierea pielii si ajuta, de asemenea, la indepartarea usoara a gomajului.

Ai grija la tehnica

Tehnica si modul in care aplici exfoliantul influenteaza rezultatul final al acestei etape. Produsul se maseaza usor pe ten cu ajutorul degetelor, prin miscari circulare. Nu insista pe nicio zona mai mult de 15 secunde si nu apasa foarte tare; in caz contrar pielea ta s-ar putea sa se irite. Cu atat mai mult, exfolierea nu trebuie realizata mai des de 1-2 ori pe saptamana deoarece pielea are nevoie de timp pentru a se regenera.

Hidrateaza intens dupa fiecare sesiune de gomaj

Exfolierea este o etapa excelenta pentru curatarea si infrumusetarea tenului, insa acesta are nevoie de hidratare intensa dupa fiecare sesiune de gomaj. Asadar, alege o crema potrivita pentru cerintele tenului tau si aplic-o ori de cate ori iti doresti un plus de hidratare!

Bucura-te in fiecare zi de un ten impecabil, de invidiat si irezistibil, indiferent de activitatile si de evenimentele la care participi, fie acestea casual, business sau formale! Cu ajutorul unui exfoliant de calitate si potrivit nevoilor tale, iti va fi greu sa nu zambesti si sa te simti speciala in fiecare zi!