Vineri din acest an, retailerul Auchan a anuntat ca participa la Programul ,,Rabla pentru electrocasnice”, cu prima etapa de generare a voucherelor, destinata primelor trei categorii de produse – masini de spalat rufe, masini de spalat vase si aparatura frigorifica, potrivit unui comunicat al retailerului.

Actual, clientii Auchan vor putea folosi voucherele validate de catre Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru a achizitiona produse electrocasnice noi, in schimbul unora vechi.

,,Pentru a putea fi eligibili pentru programul Rabla, clientii trebuie sa detina un cont de utilizator in aplicatia disponibila pe www.afm.ro si un voucher de campanie. Ulterior, se pot prezenta cu voucher-ul in magazinele Auchan pentru a-si alege produsul dorit, conform calendarului de desfasurare. Aceasta actiune vine in completarea celui mai recent program propriu de buy-back derulat de Auchan pana pe 15 mai. Prin intermediul acestuia, cele 27 de hipermarketuri participante au colectat o cantitate considerabila de echipamente uzate, cele mai populare produse achizitionate fiind: masinile de spalat si frigiderele”, noteaza compania.

Programul ,,Rabla pentru electrocasnice” este valabil in hipermarketuri Auchan din 18 orase din tara.

In contextul organizatoric, Auchan Romania are in portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o retea de 59 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 50 in statiile Petrom, si cinci supermarketuri Auchan.

Programul ,,Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de inscriere a persoanelor fizice, timp de o saptamana.

Editia din acest an al programului guvernamental se va desfasura etapizat, dupa cum urmeaza: etapa I: selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte masinile de spalat rufe/vase si frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie); etapa II: selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile si tabletele (4 – 17 iunie); etapa III: selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer conditionat, uscatoarele de rufe si aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

De altfel, echipamentele incluse in program si sumele aferente fiecarui echipament sunt: 400 de lei pentru masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C; 400 de lei pentru masini de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D; 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare avand cel putin noua clasa energetica E; 400 lei pentru televizoare avand cel putin noua clasa energetica E; 400 lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

Bugetul alocat editiei din acest an a programului ,,Rabla pentru electrocasnice” este de 75 milioane de lei, aproape dublu fata de sesiunea din 2019, cand a fost alocata suma de 40 de milioane de lei.