Fotoliile de masaj au devenit tot mai răspândite în locuințele personale, în spațiile de relaxare sau birouri. Designul lor prietenos cu orice stil de amenajare, numeroasele funcții pentru relaxare completă și programele specifice fiecărei zone corporale sunt doar câteva dintre motivele care fac fotoliile cu masaj atât de populare. Pernele de aer pentru masaj sunt unele dintre cele mai căutate funcții ale fotoliilor de masaj. Acestea sunt plasate strategic în zonele unde se acumulează durerea după efort fizic, dar și după perioadele lungi de stat în scaunul de birou.

De ce sunt considerate fotoliile de masaj profesionale o investiție pe termen lung?

Care sunt cele mai frecvente motive pentru care fotoliile cu perne de masaj sunt recomandate atât sportivilor, cât și persoanelor cu stil de viață sedentar? 

  • Masaj punctual

Masajul cu perne de aer detensionează rigiditatea, stimulând circulația sângelui prin comprimarea și eliberarea aerului în mod repetat. Scaunele și fotoliile cu perne de masaj profesionale sunt gândite să relaxeze zonele pe care le solicităm cel mai des în timpul zilei, indiferent de stilul de viață. Pernele de aer sunt așezat la nivelul umerilor, taliei, brațelor, a gambelor și continuă până la glezne. Astfel, fie că ai încheiat cu succes o zi cu antrenamente la sală, fie că te confrunți cu dureri de spate și picioare umflate din cauza șederii prelungite la birou, fotoliile cu perne de masaj îți relaxează punctele dureroase pentru un somn odihnitor. Descoperă mai multe pe Fujiiryoki.ro.  

  • Îmbunătățesc activitatea inimii

Prin exercitarea unei presiuni blânde în zone specifice, pernele de aer elimină blocajele circulației sângelui. Inima va depune mai puțin efort să pompeze sângele, ceea ce normalizează tensiunea arterială, reducând riscurile de boli cardiovasculare.

  • Favorizează circulația limfei

Stagnarea limfei este preponderentă în rândul persoanelor cu stil de viață sedentar sau cele care obișnuiesc să lucreze la birou. Acumularea limfei în țesuturi din cauza lipsei activității fizice generează umflarea picioarelor. Masajul cu perne de aer la șolduri, gambe și glezne reprezintă o soluție eficientă de a pune în mișcare limfa.  

  • Cresc tonusul general

Un masaj ferm la spate după o zi la birou sau relaxarea picioarelor după antrenamente are efectul unui analgezic natural. În acest fel, corpul este eliberat blând de dureri, iar acest proces va influența implicit starea emoțională. Prin masaj sunt eliberate endorfinele, nivelul cortizolului este echilibrat, oboseala cronică este diminuată simțitor, ceea ce ajută corpul să se odihnească fără întreruperi pe tot timpul nopții.

Acestea sunt principalele beneficii ale fotoliilor cu perne de de masaj profesionale. Masajul în mod regulat detensionează musculatura, ajută corpul să-și mențină postura corectă, iar astfel sunt eliminate riscurile de scolioză, cifoză și alte afecțiuni ale coloanei vertebrale.