Acest gel de par cu seminte de in este foarte usor de preparat si are beneficii incredibile pentru sanatatea parului. Va invatam cum sa il pregatiti.

In acest articol veti invata cum sa pregatiti un gel de par cu in. Pentru a avea un par abundent si sanatos, este necesar sa il supui unei serii de tratamente. Acestea  reduc impactul negativ cauzat de radicalii liberi si expunerea la alti factori din mediu.

Este adevarat ca folosirea zilnica a samponului si balsamului poate ajuta parul; nu sunt totusi suficiente pentru a atenua toate daunele pe care le sufera zi de zi in structurile sale interne.

Vestea buna este ca astazi exista multe produse de ingrijire a parului care va pot hrani si repara parul pentru a-si imbunatati aspectul in cateva zile.

Desi exista multe alternative comerciale, exista si unele naturale. Acestea ofera rezultate excelente fara a provoca efecte secundare chimice.

Printre acestea regasim beneficiile incredibile pe care le-ar avea un gel ecologic din seminte de in, bogat in nutrienti si uleiuri esentiale care intaresc profund intreaga coama. Acest lucru ar fi confirmat de diverse studii.

Care sunt avantajele inului pentru par?

Spre deosebire de gelurile conventionale, incarcate cu chimicale, cel facut cu seminte de in este o sursa bogata de acizi grasi esentiali omega-3, vitamina E si agenti antioxidanti care sustin refacerea parului pentru a combate uscarea si alte probleme asociate.

Utilizarea sa regulata intareste radacinile parului si il reinnoieste pentru a opri caderea parului si a stimula aparitia unui par nou. Datorita componentelor sale, este ideal pentru hidratarea profunda si combaterea problemelor comune precum matreata si uscaciunea.

De parca nu ar fi de ajuns, este buna pentru stimularea uleiurilor naturale ale scalpului si are o actiune antibacteriana care combate bacteriile si drojdiile care provoaca diverse afectiuni ale pielii.

Desigur, ca toate gelurile de par, acesta poate fi aplicat pentru a controla incretirea si pentru a fixa parul in mijlocul unei coafuri greu de adaptat.

Cum se face gelul de par cu seminte de in

Prepararea acestui produs natural este foarte simpla, 100% ecologica si, mai presus de toate, destul de ieftina. Datorita concentratiei de mucilagii, acest produs confera o textura gelificata. Este foarte asemanator cu cel al reclamelor, dar cu marea diferenta de a oferi multe beneficii.

Ingrediente

  • 2 cani de apa (500 ml)
  • 1 lingura ulei de migdale (14 g)
  • 3 linguri de seminte de in sau de in (30 g)
  • 1 lingura de rozmarin (10 g)
  • 1 lingura de coada-calului (10 g)

Pregatirea

  • Puneti intr-o oala apa, semintele de in, rozmarinul, coada calului si uleiul de migdale (acesta poate fi inlocuit cu ulei de cocos sau de masline).
  • Gatiti amestecul la foc mic si lasati-l pana da in clocot. Aproximativ 20 sau 25 de minute, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
  • Daca doriti sa adaugati un fel de aroma, puteti adauga niste ulei esential fara substante chimice.
  • Dupa timpul de gatire, se strecoara printr-o sita sau un filtru de panza pentru a pastra doar lichidul rezultat.
  • Este esential sa o faci inainte sa se raceasca. Lichidul tinde sa devina gros si asta face dificila filtrarea.
  • Turnati gelul intr-un borcan cu capac si pastrati-l la frigider pana la o saptamana.

Modul de aplicare

  • Pentru a folosi inul pentru par, trebuie doar sa luati cu palmele mainilor cantitatea pe care o considerati necesara si sa o aplicati pe parul umed printr-un masaj usor.
  • Il poti folosi in fiecare zi. Cu aceasta facilitezi pieptanarea si hranesti parul. Desi ar trebui sa retineti ca tinde sa intareasca parul, asa cum fac alte tipuri de geluri.
  • De asemenea, o puteti aplica ca orice alta masca de restaurare. Lasa-l sa actioneze aproximativ 15 minute inainte de a clati cu samponul obisnuit.
  • Utilizati-l in cantitati moderate.

Sfaturi de conservare

Desi este mai bine sa-l folosesti proaspat facut, ii poti prelungi durata de viata adaugand cateva picaturi de suc de lamaie inainte de a-l pune la frigider.

Tinand cont ca nu rezista la fel de mult ca unul dintre cele care se vand in piata, cel mai bine este sa preparati o cantitate mica. Fa-o de fiecare data cand vrei sa-l folosesti pentru a evita risipa.