Industria panourilor fotovoltaice se dezvolta pe zi ce trece, in toate colturile lumii. Cererea in aceasta privinta creste vazand cu ochii. Tot mai multi oameni realizeaza cat de importanta este energia solara. Insa, panourile solare nu sunt potrivite pentru toate locuintele. Iata ce trebuie sa stii despre procesul de montare al acestora.

Instalarea panourilor solare trebuie facuta de un specialist

Chiar daca procesul de instalare al panourilor SunUp nu este unul complicat, este nevoie de un specialist pentru ca totul sa iasa perfect. Astfel, panourile vor oferi eficienta maxima. Cel mai bun acoperis pentru instalarea panourilor solare este acela care capteaza cea mai mare cantitate de lumina solara.

Atat acoperisurile plate cat si cele inclinate sunt destul de avantajoase. Insa, factorul cel mai important care trebuie luat in considerare este inclinatia acoperisului.

Unghiul de inclinare al acoperisului

Unghiul optim de inclinare al acoperisului astfel incat sa genereze maximul de energie solara este de 30 de grade. O inclinatie care variaza intre 20 si 35 de grade, este o inclinatie care va reduce destul de mult generarea de energie. Daca gradul de inclinare este de 10 sau 15%, atunci se va produce de asemenea o cantitate suficienta de energie.

Este important de retinut faptul ca unghiul de inclinare al acoperisului casei joaca un rol mult mai important decat materialul din care acesta este realizat. In functie de cat de multa energie este captata, kitul fotovoltaic este mai eficient.

Acoperis inclinat sau acoperis plat

Chiar si atunci cand vorbim de un acoperis plat, panourile solare vor reusi sa faca o treaba extrem de buna. Astfel, te vei putea bucura de energia solara si de toate avantajele pe care aceasta le are de oferit. In aceasta situatie este, insa, nevoie de un suport suplimentar, suport care te va ajuta sa instalezi sistemul la un unghi inclinat extrem de potrivit.

Chiar daca nu reprezinta solutia perfecta, cu ajutorul acestui suport vei creea suprafata optima pentru generarea energiei de care ai nevoie la tine acasa. Procesul de montaj panouri fotovoltaice este unul simplu, indiferent de tipul acoperisului.

Materialul acoperisului

Si acest detaliu este unul foarte important. Panourile solare de instaleaza simplu si rapid atunci cand este vorba de un acoperis de tigla metalica, lemn, tigla ceramica sau tabla. Chiar si daca este vorba de sindrila, montajul se face foarte usor. Insa, daca ar fi sa alegem un singur tip de acoperis, ca fiind cel mai bun, atunci trebuie sa mentionam sindrila bituminoasa.

Acest material este unul foarte popular si apreciat, mai ales pentru raportul calitate-pret excelent. In plus, sindrila bituminoasa este foarte rezistenta si durabila.

Cat de vechi este acoperisul?

Vechime acoperisului casei tale este un alt aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand te gandesti sa montezi panouri solare. Daca acesta este foarte vechi, atunci ideal ar fi sa te gandesti sa faci o schimbare. Un acoperis vechi va afecta calitatea si eficienta panourilor.

Asadar, daca inca nu ai bugetul necesar pentru un acoperis nou, atunci mai bine astepti pana cand il poti inlocui pentru a nu investi degeaba in panourile solare. Pe de alta parte, daca acoperisul este relativ nou, atunci poti opta cu incredere pentru un kit fotovoltaic. Acesta se va monta foarte usor si nu va exista absolut nici un risc, din nici un punct de vedere. Pe stiridebine.ro poti sa te informezi corect in ceea ce priveste panourile fotovoltaice.

Acum ca stii ce aspecte trebuie sa respecti inainte de a monta un kit fotovoltaic, cu siguranta iti va fi mult mai usor sa faci alegerea cea mai buna. Vei fi informat corect si asta te va ajuta sa iti duci proiectul la bun sfarsit cu success.