Zeci de ieseni mor anual la nivelul judetului in urma unor accidente de tren. Fie ca masinile in care se afla se izbesc in tren, dupa nerespectarea semnalelor de la trecerea de cale ferata, fie ca se arunca in fata trenului, victimele accidentelor de tren sint foarte dese la Iasi. In iulie, o caruta aflata pe linia ferata a fost spulberata de un tren, si doi barbati si un copil au murit pe loc. Intr-un alt accident, din luna aprilie, o persoana a murit si alte 5 au fost ranite dupa ce masina in care se aflau s-a izbit de un tren la calea de trecere ferata de pe drumul european. Soferul fortase trecerea la calea ferata. 

In luna iulie, doi barbati si o fetita de doi ani au murit dupa ce caruta in care se aflau a fost spulberata de trenul Iasi – Tg. Neamt in zona Cristesti.

In aprilie 2009, un sofer si-a pierdut viata si alte 5 cinci persoane, trei adulti si doi copii, au fost ranite grav dupa ce masina in care se aflau a fost strivita de un tren, la trecerea peste calea ferata de pe drumul european, in Letcani. Soferul a fortat trecerea la calea ferata, desi semnalele acustice si luminoase indicau ca trebuie sa opreasca deoarece urma sa treaca un tren.

In luna februarie a acestui an acceleratul Iasi – Timisoara a fost lovit in plin de un TIR, care vroia sa traverseze calea ferata. Soferul TIR-ului a murit pe loc, iar alte trei persoane din tren au avut nevoie de ingrijiri medicale. Doua vagoane au iesit de pe sine.

Trenul accelerat 1651 plecase din Bucuresti si se indrepta catre Iasi cind locomotiva si primele doua vagoane ale trenului au deraiat in dreptul localitatii Valea Calugareasca, in luna mai a anului trecut, iar o tinara si-a pierdut viata.

O femeie din Iasi a avut un noroc chior, in octombrie anul trecut, si a scapat cu viata dupa ce masina in care se afla a fost izbita de un tren, in zona Metro. Femeia oprise masina la calea ferata, dar, din cauza geamurilor aburite, nu a vazut ca era prea prea aproape. 

Aproape in fiecare luna a anului, autoritatile raporteaza cite 1-2 cazuri de persoane care decedeaza dupa ce se arunca in fata trenului, pe raza judetului Iasi.