În cazul în care îți place pokerul și dorești să îți ridici nivelul, trebuie să știi că ai nevoie de mai mult decât o pasiune pentru acest joc minunat. Partea bună este că destul de mulți oameni reușesc să treacă de la nivelul de amator la jucător profesionist, care participă la turnee importante.

Dacă în urmă cu câțiva ani resursele pentru a învăța jocul de poker erau destul de limitate, acum găsești pe Internet o mulțime de soluții care să te ajute să faci pasul și să-ți îmbunătățești nivelul.

Iată, așadar, de ce ai nevoie pentru a fi un jucător mai bun de poker:

1. Rezistență – Nu este suficient doar să știi cum să joci poker la nivel de amator, ci trebuie să-ți aprofundezi cunoștințele. De asemenea, trebuie să fii conștient că, la început, vei da tot timpul de jucători mai buni decât tine și vei pierde destul de des. Așadar, nu trebuie să te grăbești, ci să fii răbdător și să înveți și din mâinile pierdute. Da, e frustrant să simți că nu te poți duela cu jucători de un nivel mai ridicat, dar fiecare înfrângere este o lecție. Așadar, trebuie să fii rezistent, să te obișnuiești și cu mâinile pierdute și să tragi concluziile potrivite. În plus, concentrarea joacă un rol vital în poker. Asta și pentru că o decizie proastă poate face ca munca din ultimele ore să fie în zadar.

2. Trebuie să te adaptezi și să studiezi tot timpul – Pokerul este un joc în care lucrurile se schimbă destul de des. Strategii sunt multe și nu ești singurul care știe de ele. Nu e suficient să înveți o dată cum se joacă poker și apoi să spui că ești suficient de pregătit ca să practici toată viața. Din acest motiv, e recomandat să te adaptezi tot timpul la noile tactici și strategii. De asemenea, dacă joci online, vei observa că operatorii vin tot timpul cu jocuri noi, mai dinamice și poate mai adaptate pe cunoștințele și stilul tău de a juca. Din acest motiv, e recomandat să le încerci, pentru a vedea care dintre ele se potrivesc cel mai bine cu stilul tău de joc.

3. Joacă sume potrivite bugetul tău – În cazul în care îți dorești să îți ridici nivelul de joc, o mare greșeală este să crești sumele pe care ești dispus să le aloci. Poți face acest lucru doar dacă vezi că ieși câștigător din partidele pe mize mai mici. Dacă ți se întâmplă acest lucru des, poți trece la nivelul superior. Dar, dacă nu se întâmplă, e recomandat să te mai pregătești, pentru că astfel vei face o mare economie. Nu de alta, dar o pierdere financiară importantă te poate demoraliza. Din acest motiv e bine să joci tot timpul mize potrivite cu nivelul la care ești la acel moment și să nu te grăbești. Cu cât mărești bugetul, cu atât vei da de jucători mai experimentați și șansele de a-i învinge vor fi mai mici.

4. Controlează-ți emoțiile – Gestionarea emoțiilor joacă un rol foarte important în jocul de poker. Nu trebuie să iei decizii imposibile, ci să joci cât mai lucid. De asemenea, trebuie să faci pauze dese, acestea te vor ajuta să joci când ești mai odihnit. Detașează-te un pic, e mai bine și pentru sănătatea ta. Totodată, e bine să îți evaluezi constant jocul și să știi când să te oprești.

5. Analizează-ți adversarii – În primă fază, cu siguranță vei fi concentrat doar la ce cărți ai tu. Dar ca să-ți crești nivelul este important să anticipezi și cărțile pe care le au adversarii tăi. Nu te gândi doar la ce mână poți avea tu, ci și la cele ale celor din jurul tău.

6. Intră în mintea adversarilor tăi – Nu e suficient doar să anticipezi mâinile rivalilor, ci și să încerci să îți dai seama ce gândesc ei despre mâinile tale. Prin deciziile pe care le iei, le poți induce ideea că ai anumite cărți sau că nu le ai. Astfel, îi vei putea “manipula” și vei putea să câștigi și mâini care, în mod obișnuit, nu ți-ar fi favorabile. Astfel, vei avea un avantaj în fața lor.

Dincolo de aceste sfaturi, practica este mama învățăturii și te va ajuta cu siguranță să treci la nivelul superior. De asemenea, important este și studiul și ai de învățat chiar și din cărți sau filme despre poker.