Oja semipermanentă a revoluționat lumea manichiurii, deoarece durează până la două săptămâni, arată la fel de perfect ca o manichiură cu gel construcție și face acest lucru cu mult mai puține daune unghiei. Pe lângă oja tradițională și gelul de construcție, manichiura semipermanentă face parte din programul obișnuit a numeroase saloane de manichiură. Dacă nu poți ajunge la salon, poți cumpăra un kit unghii cu ojă semipermanentă și poți realiza chiar și tu acasă o manichiură semipermanentă de lungă durată.

Chiar și cel mai durabil lac începe de obicei să se prăbușească de pe unghii după două săptămâni.  Este mai ieftin să investești într-un kit unghii cu ojă semipermanentă, decât să mergi la salonul de manichiură. Manichiura cu unghii semipermanente oferă durabilitate, robustețe, se aplică pe orice lungime a unghiilor, se usucă rapid și o poți face acasă. Pentru a face manichiură semipermanentă ai nevoie doar de un kit unghii care conține 60 de nuanțe de ojă semipermanentă, un primer+base coat, top coat și un catalog de culori. Cu un astfel de set, poți începe aventura în lumea fantastică a manichiurii.

Oja semipermanentă și gel construcție – Diferențe

Oja semipermanentă este un amestec de gel UV și pigmenți colorați de lac de unghii. Se aplică pe unghie în mai multe straturi subțiri și se fixează sub o lampă UV. În timp ce oja normală ar trebui pur și simplu să se usuce la aer după aplicare, oja semipermanentă funcționează pe același principiu ca și un gel construcție: după aplicare, materialul trebuie să se întărească prin expunerea la o lampă UV. Rezultatul este similar cu unghiile cu gel. O diferență importantă este însă, că unghia naturală trebuie pilită în prealabil la unghii cu gel construcție, deoarece consistența gelului este semnificativ mai groasă decât cea a ojei semipermanente. În consecință, atunci când utilizezi gel construcție, unghiile nu pot respira foarte bine și devin casante, ceea ce nu se întâmplă în cazul ojei semipermanente. Acest produs este sănătos pentru unghiile naturale. O altă diferență este că oja semipermanentă este puțin mai groasă decât lacul de unghii convențional și, prin urmare, este mult  mai durabilă. Cel mai bine este să alegi un kit unghii semipermanente pentru a alege culorile în funcție de vestimentație, eveniment, viața de zi cu zi.

Un alt avantaj este că toate accesoriile sunt adesea chiar mai ieftine într-un kit, decât dacă cumperi toate piesele individual. În plus, kit-urile vin de obicei cu o selecție mare de culori. 2023 a venit cu cele mai inovatoare și moderne modele de unghii semipermanente. Casele de modă și designerii stabilesc tendințele pentru întregul an la spectacolele lor, iar Pantone Color Institute anunță și culoarea anului în fiecare an, care servește drept bază pentru brandurile și producătorii de modă. În 2023, manichiura semipermanentă la modă poate fi numită cu încredere artă, deoarece designul unghiilor constă în mod constant în noi modalități de a combina culorile și tehnicile