O oaza urbana, o sala de mese in aer liber, un depozit, un colt de lectura … Descoperiti ce poate face o terasa sau balcon mic cu putina ingeniozitate si mobilier cu adaptabilitate.

A avea o terasa mica sau un mini balcon este un lux in orice moment al anului, dar vara poate deveni camera preferata din casa, atata timp cat profitati la maximum de posibilitatile sale, facand fiecare centimetru din acesta profitabil.

Desi sa visezi nu costa nimic, trebuie sa fii realist si sa-ti adaptezi dorintele.Mobilierul este un alt aspect fundamental, deoarece nu numai ca trebuie sa reziste conditiilor din exterior, ci sa se potriveasca. Mese si scaune pliante sau pliabile si scaune si mese inalte sunt intotdeauna o optiune buna in decorarea teraselor. Click aici pentru mai multa inspiratie si idei, capabile sa mareasca metri si functionalitate, fara a pierde stilul. 

O oaza urbana

O terasa confortabila din mijlocul orasului mare este opera de arta. Un loc intim si cald, gratie prezentei materialelor nobile precum lemnul sau ratanul si o gama de culori neutre cu tesaturi usoare. Lampa de podea discreta si alegerea mobilierului sobru si functional favorizeaza crearea acestui spatiu intim si personal. Nota salbatica si colorata este asigurata de selectia plantelor robuste cu frunze mari.

Cu mai multe zone

Chiar si pe terase de cativa metri, este posibil sa se creeze zone, cu utilizari diferite, desi complementare. Astfel, puteti proiecta o sala de mese pentru mese de familie; un living pentru mese lungi dupa masa sau un colt relaxant pentru plaja. Cheia? Reglati mobilierul la dimensiune.

Un colt relaxant

Pentru a va bucura de un moment de calm, chiar si in mijlocul orasului, nu aveti nevoie de mult, nici macar de metri in plus. Un scaun confortabil sau un hamac, o masa laterala sau un scaun simplu sunt suficiente. Desigur, nu uitati sa creati atmosfera ideala cu plante si iluminat cald. 

Cu spirit de gradina

Plantele sunt intotdeauna aliati buni in orice spatiu in aer liber. Pentru a evita pierderea de centimetri de sol, profitati de balustrada si pereti pentru a agata vase. Alegeti specii care sustin clima din zona dvs. si, daca aveti indoieli, aruncati o privire la terasele vecinilor. 

O sala de mese in aer liber

Camerele de luat masa in aer liber devin una dintre camerele principale ale casei in timpul verii, mai ales daca sunt atat de dragute, practice si confortabile, ca aceasta. Daca doriti sa profitati la maximum de spatiu, plasati banci in loc de scaune si profitati de zone precum balustrada sau peretele. 

Cu spatiu de depozitare

Una dintre cele mai bune solutii pentru depozitarea pe terasa, fara a o transforma intr-un depozit. pariaza pe mobilier cu dubla utilizare, amplasat strategic. O masa portbagaj este un bun exemplu de versatilitate si functionalitate. Ia-ti notite!

O solutie DIY

Uneori, ingeniozitatea este mai buna decat metrajul patrat. Aceasta propunere va permite sa utilizati mai bine spatiul, oferindu-va un spatiu suplimentar pentru depozitarea pernelor sau accesoriilor. Usor de realizat, mobilierul pentru paleti are un farmec aparte, permitandu-i sa se amestece in orice stil decorativ. 

Creati atmosfera

Un chill out este spatiul ideal pentru lungi dupa mese sau intalniri cu prietenii care se incheie cu conversatii sau dansuri cu un cantec bun in fundal. Ar trebui sa fie confortabil si intim , dar fara a fi nevoie sa fii in intuneric, sa ai o anumita libertate, unde eticheta sociala se relaxeaza putin si sa recreeze un tip de decor, in functie de stilul pe care vrei sa-l imprimi: boho, oriental, exotic.

Pergole si umbrare

Trebuie sa aiba o copertina , astfel incat ziua sa te protejeze de soare si noaptea, sa faca acelasi lucru cu vantul. In functie de mediul pe care doriti sa il recreati, alegeti materialul si designul. Cele realizate din fibre vegetale sunt ideale pentru atmosfere boho, in timp ce cele realizate din panza se potrivesc mai bine in medii exotice. 

Spune da covoarelor

Sunt cele mai bune accesorii pentru a oferi caldura si a face amprenta mai moale si confortabila, chiar si in aer liber. Puteti delimita vizual zona cu un singur covor sau puteti combina mai multe, creand un set evocator, cu un anumit aer marocan. Vinilul rezista la orice.