Primarul Gheorghe Nichita, seful PSD Iasi, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca Romania are nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Edilul a mentionat ca la Iasi nu au fost inregistrate incidente deosebite in cadrul mitingurilor de protest anti-putere, facind apel la un comportament civilizat. Intre timp, sindicatele din invatamintul preuniversitar din Iasi au cerut aprobare pentru organizarea de mitinguri de protest pentru zilele de vineri, simbata si duminica.

“Vreau sa multumesc iesenilor pentru intelepciunea de care au dat dat dovada.  La mitingul de ieri, asumat de PNL, autorizat de Primarie, nu s-au inregistrat evenimente deosebite. Oamenii au inteles ca protestul civilizat este o arma mai puternica decat violentele pe care, din pacate, le-am vazut in Capitala. Fac un apel ca si in continuare iesenii sa se comporte la fel de civilizat. Respect dreptul la opinie al tuturor cetatenilor, indiferent de simpatiile politice, inteleg frustrarea si nemultumirea acumulata in randul populatiei si sunt solidar cu toti cei care doresc binele acestei tari”, a declarat primarul Nichita.

BASESCU, ASTEPTAT DE ZIUA UNIRII SA ANUNTE DEMISIA GUVERNULUI

Seful PSD Iasi sustine ca actualul guvern ar trebui sa demisioneze, iar alegerile parlamentare anticipate ar putea fi organizate in aproximativ doua luni. “Romanii au ajuns la capatul rabdarii, iar eu, ca vicepresedinte al PSD, sprijin toate revendicarile protestatarilor! Avem o singura solutie rationala pentru a debloca Romania: alegerile anticipate. Avem nevoie de un nou Parlament, unul legitim, rezultat din vointa populara. Tehnic, cred ca putem sa organizam alegeri parlamentare anticipate pina in luna aprilie. Apoi, cu un nou Parlament, Romania va reusi sa se stabilizeze, atat politic, cat si economic”, a anuntat vicepresedintele PSD

SCAPAM SI DE COMASARE?

Liderul social-democrat a mai spus ca, in aceasta varianta, alegerile locale ar urma sa se tina la termen, in luna iunie, dupa alegerile anticipate parlamentare. “Protestele din aceste zile arata clar ca reformele, asa cum au fost ele gandite de Traian Basescu si PDL, au esuat. Ce vedem astazi in strada nu reprezinta miscari regizate de politicienii Opozitiei, ci expresia unei disperari profunde si reale a celei mai mari parti din populatie. Nu numai legea sanatatii este un esec. Au esuat si cu reforma in educatie, cu reforma in administratie, cu legea pensiilor, cu bugetarii si cu asa-zisele masuri de relansare economica. Stiam ca avem guvernanti incompetenti, dar nu credeam sa fie atat de aroganti!”, a mai spus Gheorghe Nichita.