Se spune ca gigantul auto Nissan se afla in discutii avansate pentru a construi o fabrica imensa de baterii pentru masini electrice in Marea Britanie. Compania japoneza nu ar confirma o poveste a Financial Times despre planurile unei gigafabrici, dar a subliniat rolul crucial al fabricii sale din Sunderland in producerea vehiculelor electrice.

“Vom continua sa ne electrificam gama”, a spus Nissan intr-un comunicat.

FT a declarat ca fabrica face parte din planul Nissan de a face cel mai mare hub electric pentru fabricarea de masini din Marea Britanie in afara Japoniei.

Fabrica, care va fi construita pe site-ul existent Sunderland, va produce 200.000 de baterii pe an si va sustine mii de locuri de munca, a spus FT.

Intr-un comunicat, Nissan a declarat: ,,Dupa ce a stabilit productia de vehicule electrice si baterii in Marea Britanie in 2013 pentru Nissan Leaf, fabrica noastra din Sunderland a jucat un rol de pionierat in dezvoltarea pietei vehiculelor electrice.

“Asa cum s-a anuntat anterior, vom continua sa ne electrificam gama ca parte a calatoriei noastre globale catre neutralitatea carbonului. Cu toate acestea, nu avem alte planuri de anuntat in acest moment”.

Saptamana trecuta, rapoartele conform carora seful Tesla, Elon Musk, a vizitat Marea Britanie a starnit speculatii ca miliardarul cauta un site pentru a-si construi propria gigafactorie.