Dupa ce ati luat decizia de a angaja un avocat, urmatorul pas este sa alegeti un avocat specific care sa se ocupe de problema dvs. juridica. In timp ce fiecare stat are multi avocati disponibili, alegerea avocatului potrivit poate face diferenta intre o experienta placuta si o experienta frustranta.

Deci de unde incepi? Primul pas pentru a gasi un avocat nu este sa decideti unde sa il gasiti, ci ce avocat va puteti permite. Deci, mai intai, decideti in ce domeniu de expertiza doriti sa aiba specializare; problema dvs. este legata de relatiile de familie, proprietate intelectuala, vatamare corporala, angajare, faliment, afaceri, proprietate etc.? Acestea sunt doar cateva exemple, dar exista multe specializari si nise acoperite de avocati si cel mai bine este sa gasiti un avocat care este cel mai calificat sa se ocupe de problema dvs. Acesta este si motivul pentru care nu este cel mai indicat sa angajati un prieten sau un membru al familiei care este avocat, deoarece domeniul lor de expertiza nu poate acoperi problema dvs. in masura necesara pentru a castiga cazul.

Avocat firma sau independent?

Unii oameni aleg avocatul, altii firma de avocatura. Daca ambele moduri sunt in regula, retineti ca toate celelalte criterii discutate in acest articol raman aplicabile, de asemenea, deoarece este intotdeauna un avocat specific care se va ocupa de cazul dvs., chiar daca alegeti un avocat firma. Societatea de avocatura ramane atunci un criteriu care va poate influenta alegerea.

Alegerea unei firme de avocatura renumite, cu o dimensiune interna sau europeana, este foarte utila atunci cand cazul dvs. sau nevoile dvs. includ elemente in diferite tari. Veti beneficia de cunostintele avocatilor care lucreaza in strainatate intr-una din filialele firmei de avocatura. Acest lucru duce adesea la preturi mai scumpe. Merita mentionat faptul ca unele firme de avocatura au si ceea ce numim programe „pro bono”, care constau in lucrul la cazuri gratuit sau aproape gratuit, de cele mai multe ori pentru persoanele aflate intr-o situatie financiara foarte dificila sau pentru cazurile care indeplinesc niste criterii foarte precise. Daca nu aveti absolut nicio resursa, verificati oportunitatile pe care le ofera aceste programe.

In acelasi timp, alegerea unei structuri mai mici asigura de cele mai multe ori o urmarire mai personala, mai aproape de dvs. Desigur, nu vom scoate concluzii generale, iar cea mai buna abordare ramane sa luati informatii in avans sau sa obtineti o prima discutie pentru a face propria concluzie.

Nu ezitati sa intrebati daca avocatul se va ocupa direct de cazul dvs. sau daca asociatii vor indeplini lucrarea. Daca mai degraba asociatii se vor ocupa de cazul dvs., puteti cere detalii despre abilitatile si experienta lor. Daca nu aveti absolut nicio resursa, verificati oportunitatile pe care le ofera aceste programe.

Multe alte criterii pot fi luate in considerare pentru a alege un avocat firma. Am mentionat aici doar pe cele principale care sunt adesea folosite. In toate cazurile si chiar daca cineva de incredere va recomanda un avocat, credem intotdeauna ca este mai bine sa luati in considerare cu atentie criteriile care sunt importante pentru dvs. Un avocat este aici pentru a va ajuta cu subiecte care sunt adesea vitale pentru dvs. sau evenimente care sunt cheie in viata dvs. In consecinta, este esential sa alegeti avocatul potrivit. Este cu atat mai usor, deoarece, astazi, exista o varietate de platforme online care va va ghideaza in cautarea dvs., si va permite sa cautati pe baza acestor criterii.

Disponibilitate

Este un punct pe care multi oameni tind sa-l neglijeze sau sa-l uite in timpul cautarii. Totusi, in multe cazuri, disponibilitatea permanenta a unui avocat va fi unul dintre primele motive de care sa tineti cont. Este intotdeauna foarte util sa verificati cand si cum puteti contacta un avocat. Daca cazul dvs. este o sursa importanta de stres zilnic pentru dvs., este mai bine sa alegeti un profesionist disponibil adesea, capabil sa va raspunda in mod regulat si, daca este posibil, prin telefon. Daca aveti anumite constrangeri de timp foarte precise, alegeti un avocat care va fi disponibil in acelasi timp sau ganditi-va la modul in care veti comunica.

Recomandari

Incepem de multe ori cautarea folosind acest criteriu: cine ne recomanda un avocat? De fapt, aveti criterii diferite pe care le puteti utiliza, asa cum este explicat in acest articol, iar recomandarile sunt doar una dintre ele. In general, totusi, este mai relevant sa folosim aceste criterii pentru a confirma alegerea noastra initiala sau pentru a alege intre doi profesionisti.

Retineti, de asemenea, ca fiecare recomandare nu are aceeasi valoare: fiecare dintre noi va face o recomandare pe baza propriei experiente si a propriilor noastre criterii. Intrebati motivele pentru care cineva recomanda un avocat anume. Este recomandat pentru experienta lui, pret, disponibilitate sau toate acestea in acelasi timp?

Analizati intotdeauna recomandarea pe baza propriilor critici. Un avocat recomandat de multi oameni nu inseamna ca este cel mai bun. Un numar mare de recomandari poate insemna pur si simplu ca avocatul se ocupa de un numar mare de cazuri. Daca sunteti in cautarea unui avocat mai, s-ar putea sa luati in considerare un avocat cu un numar mai mic de recomandari.