Stocarea in cloud este unul dintre sistemele preferate de utilizatorii de Internet. Un sistem care a fost creat in anii 1960 si care a evoluat pana in punctul in care companiile nu isi mai vad zilele fara el din multiple motive pe care le vom explica mai tarziu. In aceasta postare veti afla ce este mai bun despre unul dintre cele mai populare sisteme pentru a va pastra documentele in siguranta in cloud: Google Drive. 

Google Drive, care ofera 15 GB gratuit, este unul dintre serviciile oferite de gigantul tehnologic alaturi de Gmail, clientul sau de e-mail. Ambii au reusit sa capteze o retea de milioane. Potrivit EconomiaDigital, asistentul de stocare al Google are 800 de milioane de utilizatori, „dar numarul de fisiere se inmulteste in fiecare zi”. In plus, „Aproximativ 1.000 de milioane de persoane au un cont Gmail, sunt abonate la videoclipuri YouTube sau salveaza fisiere in Google Drive”.

Fisierele pe care sistemul le poate salva sunt multiple: text, audio, fotografii, video, documente text, foi de calcul etc. De asemenea, are mai multe functii care va permit sa lucrati cu aceste fisiere, sa fiti interconectat, sa modificati online sau sa va organizati in modul dvs. Dar explicam acest lucru pas cu pas in aceasta postare, unde puteti afla despre oportunitatile pe care le ofera Google Drive. 

Lucrati offline

Dintre toate avantajele pe care le are Google Drive, poate ca acesta nu este cel mai aplaudat deoarece serviciul are nevoie de o conexiune la Internet pentru a functiona corect. Dar asta nu inseamna ca nu poti lucra in modul offline. Daca descarcati aplicatia puteti descarca fisierul si puteti face cu el ceea ce doriti de pe dispozitiv. Acest lucru se face prin apasarea continua a fisierului sau documentul si alegand, dintre toate optiunile care sunt afisate, optiunea „Acces offline”, de acolo se va efectua descarcarea si nu va fi nevoie sa fiti conectat la Internet pentru a functiona.

Comenzi care va fac viata mai usoara

Daca inveti cum functioneaza tastatura in Drive, va fi mult mai usor si mai rapid sa lucrezi cu comenzile. Iata o lista cu cum puteti lucra cu ei. Restul il puteti vedea aici

Documente cu chat si posibilitatea de a comenta

Acest lucru faciliteaza comoditatea si usurinta crearii documentelor la care poate participa toata lumea. Desigur, inainte de a trebui sa-l partajati persoanelor pe care doriti sa-l vedeti.

Odata inauntru, persoanele cu acces pot „viziona”, „editeaza” sau „comenteaza”. Pentru a face acest lucru, trebuie sa faceti clic pe document cu butonul din dreapta, sa alegeti optiunea „share”, in bara de jos puteti vedea cate persoane au acces la document si in fila din dreapta, alegeti cum doriti ei sa participe la el.

O alta optiune este sa poti vorbi cu utilizatorii in cadrul aceluiasi document, atata timp cat au acces la acesta. In partea de sus a documentului este o pictograma mica in forma unei ferestre de chat.

Treceti de la PDF la DOC

Este una dintre cele mai simple actiuni pentru a putea transmite un document in format PDF catre DOC. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa faceti clic dreapta pe document si sa alegeti optiunea „Deschide cu”, sa alegeti optiunea „Documente” si fisierul se schimba automat in acest format, pe care il puteti salva si pe dispozitivul compatibil cu Drive si Cuvant.

Vedeti ultimele modificari

Daca doriti sa vedeti cand ati modificat ultima data un document in Drive sau daca cineva cu care l-ati distribuit a efectuat vreo actiune in cadrul acestuia, il puteti vedea in dreapta sus, in pictograma „i” care apare in interior un cerc Intunecat. Cand alegeti aceasta optiune, coloana din dreapta arata „detalii” si „activitate”. In primul veti putea vedea tipul, dimensiunea, stocarea, locatia fisierului, cine il detine, ultima modificare, cand a fost deschis si data crearii. In a doua optiune de activitate va aparea istoricul modificarilor din fisier.

Crearea formularelor

Cu Google Drive poti crea si sondaje si formulare de tot felul, pentru ca alte persoane sa le completeze, iar platforma sa iti ofere rezultatele acelor voturi.

Un „Formular Google”, asa cum este numit instrumentul, poate fi creat facand clic pe butonul pentru a crea un document nou, optiunea „Mai multe” sau „Nou” atunci cand deschideti serviciul pe mobil sau computer.

Trageti fisierele pentru a le plasa in cloud

Google Drive ofera, de asemenea, o modalitate usoara de a incarca fisiere in cloud. Puteti trage continut de pe computer in contul dvs. Google online in patru pasi: alegeti folderul sursa al fisierelor pe care doriti sa le incarcati, deschideti pagina Google Drive, faceti clic pe fisiere si trageti-le cu mouse-ul pe unitate.

Salvati fisierele sterse

Dupa cum puteti vedea, optiunile sale sunt foarte intuitive si usor de utilizat. Actiunile dvs. nu au putut fi finalizate fara optiunea de accesare a fisierelor sterse. In coloana din stanga puteti accesa „Cosul de gunoi”, unde puteti recupera fisierele sau le puteti sterge complet.

File Stream de Drive

Este o optiune care completeaza utilizarea Drive pentru a vizualiza si cauta fisiere Google Drive pe un computer si cu care puteti salva offline, vizualiza si organiza fisiere pe sistemul de fisiere al computerului, deschide fisiere cu aplicatiile instalate si le puteti vizualiza fara a utiliza spatiul de stocare spatiul calculatorului. Pentru a-l folosi, trebuie sa il descarcati de pe site-ul sau, cu optiuni pentru Windows si Mac.

Stocare disponibila

Prin optiunea „Unitate de stocare” puteti verifica cat spatiu aveti disponibil. Daca, de exemplu, ai cel mai ieftin plan si nu vrei sa treci peste bord, poti sa verifici cati GB ai stocat si sa vezi cat ai nevoie pentru a acoperi spatiul de stocare total. Pentru a accesa aceste informatii, in butonul de configurare din dreapta sus puteti vedea informatiile generale unde, pe langa stocare, puteti consulta si schimba limba, afisati cele mai utilizate fisiere ca sugestii pentru a facilita munca, consultati confidentialitatea si adaugati un Google Photos. pliant. 

Legati fotografiile

Cu Google puteti pune automat fotografiile pe care le aveti in Google Foto intr-un folder „My Drive”. Dupa cum am explicat in optiunea anterioara, puteti activa aceasta optiune prin fila de configurare si facand clic pe caseta care apare langa mesaj.

Descarcati fisierele in diferite formate

Pentru a economisi timp schimband formatele cu orice convertor, cu Google Drive puteti descarca orice document dintr-un alt tip de fisier. O poti face, cu fisierul deschis, prin optiunea „File-Download as” si selecteaza formatul PDF, fisiere, docx, EPUB, HTML, txt, rtf, odt.

Scanati documente cu mobilul dvs

De asemenea, puteti scana folosind camera telefonului mobil. Pentru a face acest lucru trebuie sa aveti aplicatia Google Drive descarcata, sa va accesati contul si, in optiunea +, puteti alege sa creati noi documente, foldere, foi de calcul etc. Printre acestea poti vedea optiunea camerei sau scanarii, cu care pur si simplu trebuie sa faci o poza, “foloseste fotografia” si va fi inclusa automat in unitatea ta.

Partajati rapid fisiere prin e-mail sau chat

Daca vrem sa accesam linkul fisierului pentru a-l partaja, exista o optiune foarte rapida care va permite sa obtineti linkul. Trebuie doar sa faceti clic dreapta pe fisier si sa alegeti optiunea „share via link” pentru a partaja si va aparea caseta cu imagine, unde puteti alege ca orice utilizator cu linkul sa o poata vedea. Daca alegeti optiunea „permisiuni” de mai jos, veti putea edita ce persoane doriti sa o vedeti si ce fel de actiuni pot intreprinde (poate comenta, pot edita sau pot vedea).

Extensii pentru a finaliza serviciul

Cu extensia Google Drive Chrome puteti salva imagini de pe pagina web dorita, facand clic pe pictograma care apare in partea dreapta sus a browserului. Imaginea va fi salvata automat in format .png. De asemenea, Google Tunes este o optiune buna pentru a asculta muzica pe care ati stocat-o in Google Drive. Daca doriti sa vedeti restul aplicatiilor, faceti clic pe butonul „nou”, accesati „Mai multe” si „conectati mai multe aplicatii”.