Compania Fungi Perfecti, infiintata de americanul Paul Stamets, a inventat ambalajul de carton din care rasar copaci. Produsul botezat Tree Life Box este facut din carton reciclat si impregnat cu seminte de plante, conform Daily Good.

Ambalajul are in componenta pana la 100 de feluri de seminte de copaci si un tip special de ciuperci, care le protejeaza si le hranesc. Folosirea cutiei este extrem de simpla: ea trebuie doar rupta si plantata in pamant, la cel mult doi ani de la cumparare/primire. In plus, utilizatorii au la indemana si instructiuni de folosire, livrate odata cu cutia sau disponibile online.

Compania estimeaza ca un copac din 100 va ajunge la varsta de 30 de ani, varsta la care va inmagazina o tona de dioxid de carbon. In curand vor aparea si alte variante ale cutiei Life Box, care vor contine seminte de flori sau de gazon.

Ambalajul ecologic poate avea o varietate de intrebuintari, de la cutii de pantofi la cutii de pizza. Fungi Perfecti a primit luna aceasta un premiu pentru dezvoltarea acestui produs.