Site-ul de videoclipuri online YouTube a lansat o noua categorie unde utilizatorii vor putea alege dintr-o galerie de 400 de filme gratuite pe care le vor putea viziona in intregime, informeaza TechCrunch.

Noua categorie YouTube vine ca urmare a acordurilor pe care compania – mama, Google, le-a semnat cu studiourile americane Lionsgate, MGM si Sony Pictures si serviciul britanic Blinkbox.

Acesta este unul dintre numeroasele eforturi pe care le facem pentru a ne asigura ca utilizatorii gasesc pe YouTube tot ceea ce isi doresc, de la jurnale video si jurnalism cetatenesc pana la filme si seriale intregi”, a declarat directorul YouTube pentru parteneriate, Donagh O’Malley.

Speram ca iubitorii cinematografiei sa gaseasca ceva pe placul lor in galeria noastra, fie ca opteaza pentru un hit al momentului, fie ca se bucura de un clasic”, a mai spus acesta.

Noua sectiune poate fi accesata la adresa www.youtube.com/movies, unde utilizatorii YouTube pot gasi titluri precum “Night of the Living Dead”, “The Dark Side of the Sun”, unul dintre primele filme in care a jucat Brad Pitt, si chiar productii Bollywood.

Serviciul YouTube de filme s-a lansat in aprilie 2010 si ofera atat pelicule gratuite cat si cu plata.