Daca va plac saga de fictiune stiintifica care spun povestea tinerilor eroi care trebuie sa se depaseasca in societatile distopice, atunci cu siguranta veti iubi Jocurile foamei, dar aceasta nu este singura saga faimoasa a acestui stil. Exista multi scriitori care au creat saga uimitoare in lumi paralele care spun povestea eroilor tineri.

Astazi va aducem un top carti adolescenti similare cu Jocurile foamei, pe care cu siguranta le veti iubi. Cititi si descoperiti cateva titluri!

Ender’s Game de Orson Scott

Prima carte din aceasta serie a fost scrisa in 1985 si a inceput ca o poveste scurta care a evoluat ulterior intr-un roman. Pentru prima sa carte „Jocul lui Ender” Orson Scott a castigat doua prestigioase premii de fictiune stiintifica. Aceasta saga spune povestea unei lumi post-apocaliptice, in care umanitatea se confrunta cu exterminarea pe mainile unei rase extraterestre extrem de agresive.

Ender, protagonistul acestei povesti, este un tanar inzestrat, care este dus la varsta de 6 ani la Scoala de lupta, un loc in care toti copiii cu abilitati uimitoare sunt luati pentru a se pregati sa devina viitorii lideri ai razboiului.

Trilogia Divergent de Veronica Roth

Este o saga pentru adulti tineri care a inceput sa fie publicata in 2011 cu primul titlu: „Divergent” . Cand a fost publicata, a fost pe New York Times lista celor mai vandute timp de 11 saptamani . A doua parte se numeste Insurgent, iar ultima este Loyal.

Aceasta serie de carti spune povestea Beatrice Prior, o tanara care trebuie sa-si gaseasca locul printre factiunile care acum alcatuiesc societatea ei: Abnegarea, Eruditia si Daringul; dar el va descoperi ca este o persoana divergenta , cu calitati mixte, capabila sa intre in orice factiune.

In timp ce incearca sa se descopere si sa isi gaseasca locul, ea va dezvalui si secrete ale unui complot creat de fondatorii acelei societati.

Tradare de Scott Westerfeld, o alta dintre cartile asemanatoare cu Jocurile foamei

Este un roman scris de Scott Westerfeld si publicat in 2005 in Statele Unite si in 2008 in Spania. Tradarea spune povestea unei tinere intr-o societate distopica si totalitara, unde toti oamenii trebuie sa sufere o operatie estetica la 16 ani pentru a deveni frumuseti si a se integra in societate.

Protagonistul nostru, Tally Youngblood, sfarseste implicat intr-o serie de evenimente care o determina sa scape din operatiunea ei pentru a se alatura rebelilor si, in cele din urma, sa-i tradeze. In timpul calatoriei, el descopera adevarul despre operatie si efectele adevarate, dar, de asemenea, nu se poate abtine sa tradeze grupul. Apoi, pentru a va rascumpara, trebuie sa ii ajutati sa obtina o cura.

Maze Runner de James Dashner

Este o trilogie scrisa de un scriitor american pe nume James Dashner. Povesteste povestea unui baiat de 16 ani care se trezeste intr-un lift care il duce intr-un labirint , in timp ce incearca sa supravietuiasca, intalneste alti tineri si, cate putin, vor descoperi de ce sunt acolo.

Societatea in care are loc Maze Runner este un viitor post-apocaliptic in care o explozie de radiatii solare a distrus o parte a lumii si a fost eliberat un virus mortal, in cele din urma s-a nascut o noua generatie imuna la virus, iar guvernele care au supravietuit fac experimente pentru a afla ce face. imun la tineri.

Shadowhunters de Cassandra Clare

Este o saga scrisa de Cassandra Clare, scriitoare americana. Povestea are loc la Londra, in epoca victoriana, intr-o lume fictiva in care exista mai multe rase decat oameni. Unul dintre ei este Shadowhunters , jumatate om, jumatate ingeri, care trebuie sa pastreze pacea si sa lupte impotriva intunericului.

Protagonista noastra este o adolescenta, Tessa Gray, care ajunge la Londra invitata de fratele ei si sfarseste implicata intr-un complot pentru a distruge pacea si Institutul din Londra, unde studiaza diverse rase.

Gone de Michael Grant

Este un roman al unui scriitor american, Michael Grant, care are loc intr-un oras fictiv din Carolina de Sud, unde toti baietii dispar cand implinesc 15 ani. Aici, protagonistul nostru, Sam Temple, trebuie sa se confrunte cu antagonistii sai, Caine si Drake, pentru a descoperi secretul orasului.

Daca fictiunea stiintifica si romanele pentru tineret sunt chestia ta, atunci suntem siguri ca iti va placea aceasta lista de carti asemanatoare cu Jocurile foamei. Cititi-le pe toate! Nu o sa regretati.