Am spus-o de mai mult de o mie de ori, dar nu ne vom obosi sa repetam ​​ca cine are un animal de companie are o comoara. Sa ai animale de companie este unul dintre cele mai bune lucruri care ti s-ar putea intampla in viata; ai un prieten credincios care nu se va obosi niciodata sa te joci si sa fii cu tine, iubire infinita si o multitudine de beneficii pentru sanatatea ta fizica si mentala . Nu spunem asa, dar aceasta realitate a fost mai mult decat sustinuta de stiinta cu diverse studii care analizeaza diferitele beneficii pe care le are grija pentru un animal pentru sanatate.

Compania animalelor este perfecta pentru a va imbunatati fizicul la toate nivelurile cu plimbari si jocuri, in timp ce dragostea lor neconditionata reduce considerabil nivelul de stres si anxietate pe care il putem avea, imbunatatind sanatatea mentala a proprietarilor lor. De parca acest lucru nu ar fi fost suficient, s-a demonstrat ca cei care au animale de companie au mai putine sanse sa moara de probleme cardiace si sunt mai putin predispusi la alergii pentru simplul fapt de a avea grija de ele. Ti se pare putin? Ei bine, va mai spunem inca opt avantaje de a avea un animal de companie cu dumneavoastra.

1. Ele cresc sentimentul de responsabilitate

A avea o fiinta vie care depinde de noi ne va creste sentimentul de responsabilitate si ne vom simti utili, ceva care poate consolida cresterea copiilor in copilarie. Acum, este convenabil sa le explicam copiilor ca animalele nu sunt o jucarie sau un capriciu care apare sub forma de cadou intr-o cutie cu un arc (situatia este atat de nefericita, incat probabil ca toate acele animale de companie date Craciunului trecut sunt abandonate inainte de saptamana Mos Craciun ) si ca este o responsabilitate uriasa ca membru al familiei.

2. Imbunatatirea vietii sociale

Treci printr-un petic dur si te simti singur? Te gandesti de ceva vreme ca ai vrea sa cunosti oameni noi? Un animal de companie este scuza ideala pentru a socializa ceva mai mult. Nu numai ca vei iesi mai mult, dar vei intalni zeci de oameni care, ca si tine, mentin aceeasi rutina de plimbari si jocuri cu animalele lor. Pentru a sparge gheata, nimic mai bun decat a vorbi despre animalul nostru sau a-i intreba despre ai lor. Ce este mai bine sa-ti largi cercul social?

3. Iti consolideaza respectul de sine

Diverse au demonstrat ca proprietarii de animale de companie au o stima de sine mult mai puternica decat cei care nu traiesc cu animale. Sunt mai mult in exterior, se simt mult mai bine cu ei insisi si au mai putine nesigurante decat cei care aleg sa nu aiba animale de companie. Daca aceasta nu este o scuza pentru a-l face pe cel care va fi cel mai bun prieten al dvs., nu stim ce va fi.

4. Nivelurile tale de fericire cresc

A avea animale de companie ne reduce negativitatea, facandu- ne mai pozitivi . Lucrul functioneaza intr-un mod similar cu ceea ce simtim atunci cand un cel mai bun prieten ne ajuta si ne face sa vedem partea stralucitoare a lucrurilor; animalul nostru de companie are acelasi efect asupra noastra. Majoritatea persoanelor cu animale de companie care au o experienta proasta va vor spune ca se simt mult mai pozitive in ceea ce priveste animalele lor.

5. Reduce stresul

Unul dintre principalele lucruri la care contribuie animalele de companie de indata ce au pus piciorul in viata ta, este ca va trebui sa iti asumi o rutina si sa-ti structurezi timpul corespunzator si este cheia pentru noi sa ne simtim mult mai siguri de noi insine. Nu numai ca, dar este mai mult decat dovedit ca vom vedea cum nivelul nostru de stres este redus , deoarece un animal de companie ne determina sa avem niveluri mai mici de cortizol, „hormonul stresului”, cand interactionam cu animalele.

6. Amelioreaza posibilele simptome de depresie sau anxietate

In primul rand, trebuie spus ca animalele nu pot vindeca o boala mentala (asta, doar un specialist poate rezolva, insotita de terapie) sau o tulburare emotionala, dar pot ajuta si multe. Stiinta a aratat cu adevarat ca cei care au animale de companie si au fost diagnosticati cu o tulburare mentala beneficiaza foarte mult de compania animalelor. Simptome precum insecuritatea sau singuratatea dispar datorita sentimentului de apartenenta si utilitate cu animalele si din acest motiv multe organizatii dedicate ingrijirii si cercetarii acestui tip de tulburari sfatuiesc sa faca terapii cu animale.