Vreti sa faceti o calatorie in Transilvania si vreti sa stiti ce sa vizitati in Sibiu. Daca da, va aflati in locul potrivit, deoarece in acest ghid am adunat cele mai bune resurse online pentru a afla despre istoria si frumusetea acestui oras. Pe langa obiectivele turistice fascinante de vizitat, aici veti gasi si cele mai frumoase femei Sibiu, o incantare pentru ochii oricui.

Sibiul este situat in Transilvania si este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania. A fost fondata de sasi in 1191. Astazi, pastreaza splendide arhitecturi istorice si primate care i-au permis, in 2007, sa devina Capitala Culturii Europene.

Sibiul este o necesitate pentru oricine doreste sa faca un tur al Transilvaniei. Motivul este legat nu numai de frumusetea sa, ci si de apropierea de orasul Brasov si faimosul Castel al lui Dracula din Bran.

Orasul este placut si la scara umana. Daca hotelul dvs. este departe de centrul istoric, puteti folosi unul dintre numeroasele taxiuri pe care le gasiti in tot orasul pentru a ajunge la el si puteti vizita Sibiul pe jos.

Ce sa vezi la Sibiu

Sa aflam acum ce sa vedem in Sibiu si de ce acest oras trebuie sa fie printre destinatiile de vizitat in timpul calatoriei dvs. in Romania.

Istoria Sibiului pe scurt

Orasul Sibiu ( Hermannstadt in germana) a fost intotdeauna centrul minoritatii germane din Transilvania. De fapt, are cel mai mare numar de germani din toata Romania. Exista si multi unguri; cu toate acestea, populatia de origine romana din Sibiu este de 95%.

Cetatile si satele fortificate din Transilvania au fost fondate in secolul al XII-lea de imigranti din valea Mosellei, cunoscuti sub numele de sasi.

Primul document referitor la zona Sibiului dateaza din 1191, cand papa Celestin al III-lea a confirmat existenta prepostului liber al germanilor din Transilvania. Prebostul avea sediul la Sibiu, care pe atunci se numea  Cibinium.

Regii maghiari au favorizat imigratia sasilor, care au primit multe beneficii si drepturi, pentru a apara teritoriul de atacurile turcilor si tatarilor.

Sasii au creat „tara celor sapte cetati”: sapte orase fortificate. De asemenea, au construit numeroase sate in care au ridicat biserici fortificate, care au servit drept refugiu in caz de atacuri.

 Site-ul prezinta pe scurt istoria orasului si prezinta un tabel rezumat al principalelor evenimente care au avut loc de la originile Sibiului pana in prezent.

Orasul de Sus

In Orasul de Sus exista cele mai multe lucruri de vazut in Sibiu. Orasul de Sus a fost centrul in jurul caruia s-a dezvoltat Sibiul.

Prima piata – Piata Mica – a fost construita in jurul unei biserici romane din secolul al XII-lea, pe ale carei ruine a fost ridicata Catedrala Evanghelica CA Sfanta Maria (Catedrala Evanghelica) in secolul al XIV-lea,  cu cea mai inalta clopotnita a Transilvaniei.

Piata Mica a fost singura zona cu ziduri a Sibiului. Abia in 1366 a fost finalizat inelul fortificatiilor care delimitau intregul oras superior.

Turnurile de aparare ale orasului sunt inca prezente de-a lungul perimetrului centrului istoric. Turnul Sfatului (Turnul Primariei) este cel mai reprezentativ; este considerat simbolul Sibiului. 

Piata principala a orasului, frumoasa  Piata Mare a fost construita in 1366, dupa construirea celui de-al treilea zid al orasului. Aceasta piata a fost folosita foarte mult in timpul Evului Mediu, in special cu ocazia unor evenimente publice majore, precum intalniri politice sau executii.

In Piata Mare veti gasi si o importanta cladire de cult:  Biserica Sfanta Treime (Biserica Sfintei Treimi) si  Casa Parohiala Romano-Catolica ( Casa Parohiala Romano-Catolica ).

Biserica Sfintei Treimi este in stil baroc vienez si a fost inaugurata in 1739 ca manastire iezuita. Astazi, este o parohie. Interiorul bisericii este spectaculos si plin de elemente decorative; fresca care umple peretele din spatele altarului este foarte frumoasa.

Daca doriti sa cunoasteti arta romaneasca si cateva colectii de arta europene nepublicate, Piata Mare permite accesul la doua galerii de arta foarte interesante: Muzeul National Brukenthal si Galeria de Arta Romana.

Langa Muzeul National Brukenthal se afla Galeria de Arta Romana, unde operele de arta sunt organizate in ordine cronologica.

Galeria de Arta Contemporana este gazduita intr-o cladire importanta din 1901 si este o alternativa la Muzeul de Arta Contemporana din Bucuresti. Se adreseaza publicului larg si prezinta o selectie de lucrari gratuite si inovatoare. Vizitati pagina web dedicata Galeriei de Arta Contemporana Sibiu daca doriti sa cunoasteti orarele si expozitiile.