Noile cercetari releva ca studierea unui instrument muzical ar putea imbunatati capacitatea de lecturare a copiilor, ajutandu-itotodata sa se concentreze in clasele zgomotoase, ne informeaza Telegraph.Neurologii au descoperit camuzicienii beneficiaza de o activitate cerebrala sporita care le permite sa proceseze informatiile vizuale si auditive mai eficientdecat cei fara pregatire muzicala.

Cercetatorii au observat ca partea creierului care proceseaza sunetele, cunoscuta sub numele de cortex auditiv, contribuie si in activitatea de lecturare, dar si in selectarea informatiilor relevante.

Profesorul Nina Kraus, neurolog si muzician amator, a argumentat in cadrul reuniunii anuale a Asociatiei Americane pentru Progresul Stiinteica muzica ar trebui sa devina o parte mai importanta din programele scolare pentru a ajuta copiii sa-si dezvoltecompetentele lingvistice.

Cercetatorii au folosit aparatul numit electroencefalograf, care masoara activitatea electrica a creierului, pentru a examina modul in care diferite persoane raspund la anumiti stimuli. Rezultatul a relevat ca persoanele care disting armoniile si timpii au o capacitate de lecturare superioara. De asemenea, aceleasi persoane au fost capabile sa distinga discutiile purtate in medii zgomotoase precum sali de clase sau restaurante.