Reprezentantii “Let’s Do It, Romania” au anuntat ca peste 150.000 de voluntari au iesit sambata, 25 septembrie, la curatenia nationala organizata sub numele “Let’s Do It, Romania!”. Voluntarii au demonstrat astfel ca romanii au spirit civic si ca le pasa de natura.

Coordonatorul Echipei de Comunicare a campaniei “Let’s Do It, Romania!”, Anamaria Hancu, a fost de acord sa ne raspunda la cateva intrebari, dupa curatenia nationala derulata in data de 25 septembrie.

Intrebata daca proiectul “Let’s Do It, Romania” va continua in urmatoarele saptamani, Anamaria Hancu a explicat ca “Se lucreaza de zor in continuare: in aceasta perioada se lucreaza la raportare, cifre, statistici, oameni implicati, deseuri colectate etc“.

Campania va continua cu o parte de follow up si advocacy, in care devine esentiala implicarea autoritatilor centrale si locale pentru ca deseurile colectate de voluntari sa nu apara la loc, iar munca voluntarilor sa nu fie in zadar“, a mai spus reprezentantul pe partea de comunicare.

Coordonatorul echipei de comunicare a explicat care a fost traseul proiectului “Let’s Do It Romania” si cum a ajuns sa aiba succes curatenia nationala din data de 25 septembrie.

Proiectul a inceput acum un an, s-a dezvoltat foarte mult, a ajuns departe, a avut parte de atentia multor oameni: fie companii, autoritati, persoane publice, mass-media, au fost multi cei care au pus umarul la realizarea acestui proiect. Cu siguranta, puteau fi mult mai multi. Acesta a fost si motivul pentru care o buna perioada de timp, proiectul nu avansa si nu reuseam sa rupem cercul vicios. Din fericire, s-a intamplat si astazi putem vorbi cu bucurie de Let’s Do It, Romania! ca de un succes, un pas facut inainte de Romania“.

Anamaria Hancu a trasat cateva concluzii despre ziua de 25 septembrie, explicand totodata pentru StiriDeBine care a fostimplicarea voluntarilor in curatarea Romaniei de gunoaie.

“Acum inca adunam cifre referitoare la voluntari participanti sau deseuri colectate. Cei mai multi voluntari au participat in judetul Brasov, urmat de Cluj, Bucuresti si Ilfov, Arges si Maramures. Voluntarii au pus la bataie energie, entuziasm, timpul liber pentru ca Romania sa fie o tara mai curata. Ne-am bucurat sa stim atatia oameni aproape”, a conchis Anamaria Hancu.