In urma declaratiilor facute de europarlamentarul roman Adrian Severin, in urma cu o zi, la adresa presedintelui Traian Basescu, Monica Iacob Ridzi a tinut sa spuna ca aceste declaratii nu sunt decat “pure speculatii”.

Europarlamentarul PDL, Monica Iacob Ridzi, considera ca acuzatiile aduse de Adrian Severin “sunt un atac politic direct asupra presedintelui Basescu”.

Adrian Severin a declarat luni, 28 aprilie, ca presedintele Traian Basescu “nu se bucura de niciun fel de stima sau credibilitate la UE”, iar conduita acestuia “este un handicap pentru Romania” in relatia cu Uniunea Europeana.

In acest context, europarlamentarul PDL considera ca declaratiile facute de Severin nu sunt altceva decat “pure speculatii, bazate exclusiv pe opinia subiectiva a europarlamentarului social-democrat”.

In sustinerea afirmatiilor facute, Monica Iacob Ridzi a venit cu exemple de genul intalnirilor la nivel inalt pe care Basescu le-a avut in ultima perioada, intalniri care nu pot decat sa confirme “verticalitatea si diplomatia de care da dovada” Traian Basescu. Intr-adevar intalniri la nivel inalt au existat, problema este ca diplomatia din partea sefului statului nu prea s-a vazut, din moment ce la fiecare intalnire gura demnitarului o lua inainte si dezvaluia lucruri ce nu ar fi trebuit spuse, Basescu continuand astfel un sir lung de gafe facute “la nivel inalt”.

Monica Ridzi considera ca atacul lui Severin la adresa lui Basescu vine in preajma inceperii campaniei electorale. “Declaratiile vin cu doar cateva zile inainte de startul campaniei electorale. Este evident interesul politic care sta in spatele acestor afirmatii, menite sa influenteze opinia publica in aceasta perioada.”Grija europarlamentarului PDL fata de imaginea conducatorului statului pare sa fie mare, chiar daca nu prea vedem legatura intre campania electorala si presedinte. Legea romaneasca interzice implicarea presedintelui in campaniile electorale, acesta fiind obligat sa fie impartial politic.

Cu toate acuzatiile aduse de catre Monica Iacob Ridzi europarlamentarului social-democrat, acesta a venit, in momentul in care a facut declaratiile respective, cu exemple concrete. Adrian Severin a aratat ca europenii “nu vor uita niciodata” declaratia presedintelui roman privind axa Washington – Londra – Bucuresti. Nici americanii nu sunt foarte multumiti de politica presedintelui Traian Basescu. Acestia inca nu au trecut cu vederea declaratiile facute de Basescu pe marginea tratatului Romaniei cu Ucraina, care au reprezentat o palma grava data candidaturii Ucrainei la NATO. Toate acestea in contextul in care Statele Unite doreau sa aduca Ucraina in NATO.