Cei 350 de milioane de utilizatori Facebook vor beneficia de protectie impotriva virusilor, intr-o incercare a platfomei de socializare de a tempera spargerea conturilor, anunta cotidianul britanic The Telegraph.

Software gratuit antivirus in valoare de 7,5 miliarde de lire sterline va fi distribuit utilizatorilor Facebook din Marea Britanie, Statele Unite, Australia, Italia, Germania, Olanda, Spania, Franta, Canada, Mexic si Brazilia.

Ulterior, proiectul, care in prima faza implica oferirea utlizatorilor un abonament pe sase luni la antivirusul oferit de compania McAfee,  va cuprinde si alte state, in urmatoarele trei luni.

In urma proiectului, utlilizatorii platformei ale caror conturi au fost sparte vor trebui sa isi deviruseze calculatoarele inainte de a se intoarce in comunitatea online.  Anterior, Facebook doar reseta parola membrilor in cauza.

Amenintarile cu virus sunt dezvoltate asa incat sa cuprinda toata reteaua globala a site-ului, pentru ca mai apoi sa patrunda in calculatoarele utlilizatorilor. Astfel, un utilizator virusat va trimite mesaje tuturor prietenilor sai, incurajandu-i pe acestia sa acceseze pagini web, care contin, la randul lor, virusi.