Grupul german Bosch a incheiat anul fiscal 2020 cu vanzari consolidate in valoare de aproape 2,2 miliarde de lei (448 de milioane de euro) in Romania, inregistrand astfel o crestere de aproximativ trei procente in comparatie cu anul precedent. Compania a investit 100 milioane euro pentru cresterea capacitatii de productie la fabricile din Jucu si Blaj.

Vanzarile totale nete, de 6,8 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vanzarile companiilor neconsolidate si livrarile interne catre companii afiliate, au ramas la un nivel similar cu cel al anului anterior.

Numarul angajatilor Bosch din Romania a ajuns la aproximativ 8.160, la 31 decembrie 2020.

Bosch a investit in Romania aproximativ 487 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) in anul 2020, in special pentru a continua dezvoltarea unitatilor de productie pentru Solutii de mobilitate din Cluj si Blaj. Fabrica de componente auto electronice din Jucu, judetul Cluj si-a marit capacitatea de productie si de depozitare, investind peste 85 de milioane de euro.

Bosch are 1.000 de angajati la Centrul de Inginerie din Cluj si intentioneaza sa-si extinda campusul software cu o a doua cladire. Noua cladire va fi finalizata in 2023.

Grupul Bosch are la Cluj o unitate de productie, un centru de dezvoltare care lucreaza si in domeniul masinilor autonome, la Blaj detine doua unitati de productie pentru tehnica liniara si una dedicata industriei auto, iar la Timisoara se gaseste un centru de comunicare.

La Bucuresti isi are sediul o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, precum si de echipamente auto. Pe langa acestea, firma BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH are o sucursala in Capitala.