Magiunul de Topoloveni a fost recunoscut la nivel international ca un produs de calitate, fiind premiat in cadrul competitiei “Superior Taste Award”, dupa ce a fost degustat de 60 de specialisti din toata lumea, informeaza Jurnalul National.

“Superior Taste Award” este o competitie organizata anual de catre International Taste and Quality Institute, cu sediul la Bruxelles. Bauturi si alimente din toata lumea sunt evaluate de bucatari premiati cu stele Michelin si de somelieri de renume.

Magiunul natural de prune a adunat 80 de puncte, juriul apreciind gustul, aspectul, mirosul, dar si absenta aditivilor, a conservantilor si a colorantilor alimentari. Caracterul natural al produsului este certificat de Laboratorul LAREX si de Institutul de Cercetari Alimentare, magiunul putand fi consumat chiar si de diabetici si bebelusi. Degustarea a fost facuta in orb. Magiunul de Topoloveni devine astfel primul aliment romanesc ce se poate mandri cu “un gust superior”. La editiile anterioare ale competitiei, Romania a fost premiata pentru apa minerala, bere si vodka.

Produsul este specific pentru tara noastra, fiind total diferit de mai des intalnitul gem de fructe. Reteta magiunului este pastrata de mai bine de 100 de ani, iar firma producatoare, Sonimpex Serv a primit titlul de furnizor al Casei Regale in februarie 2010. Alimentul este inscris si in baza de date a Comisiei Europene, in vederea obtinerii indicatiei geografice protejate.